Görme Engelliler İçin Kabak Kemane Metodu I-ıı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik ile öğretim elemanları Öğr. Gör. Birsen Buket Tüzün, Öğr. Gör. Derya Tansu Kandillici ve Öğr. Gör. Nesem Yenipazar Coşkun’un dünyada bir ilk olarak bilime kazandırdıkları "Görme Engelliler İçin Kabak Kemane Metodu I-II" adlı kitaplar raflardaki yerini aldı.

  • 0
  • 260
Görme Engelliler İçin Kabak Kemane Metodu I-ıı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Geleneksel Türk Musikisi alanında Türkiye’nin önde gelen akademik birimlerinden olan Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) müzikbilim alanında literatüre katkı sunmaya devam diyor. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Çelik ile öğretim elemanları Öğr. Gör. Birsen Buket Tüzün, Öğr. Gör. Derya Tansu Kandillici ve Öğr. Gör. Nesem Yenipazar Coşkun’un dünyada bir ilk olarak bilime kazandırdıkları "Görme Engelliler İçin Kabak Kemane Metodu I-II" adlı kitaplar raflardaki yerini aldı. İki yıl süren çalışma sonucunda dünyada bir halk müziği enstrümanı için ilk defa hazırlanan eser, Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi tarafından yayımlandı.

“Baş ucu eser niteliği taşıyor”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, DTMK Müdür Prof. Dr. Özge Gülbey Usta ile birlikte kitap çalışmasına imza atan bilim ekibini makamında ağırlayarak çalışmalarından dolayı kutladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizin akademik birimleri, bilim dünyasına nitelikli katkı sunmaya devam ediyorlar. Hedeflerimiz doğrultusunda akademik üretimlerini sürdüren bu birimlerdeki akademisyenlerimiz önemli eserleri bilim dünyasına kazandırıyorlar. Üniversitemizin en köklü akademik birimlerinden olan Devlet Türk Musikisi Konservatuvarımız da bu kapsamda, bir yandan evrensel nitelikli, vizyonu geniş, geleneksel ile moderni harmanlayarak değer yaratan sanatçılar yetiştirirken bir yandan da literatüre kaynaklık eden baş ucu eserlerini bilim dünyasına kazandırıyor. Alanında dünyada ilk olma niteliği taşıyan önemli bir eseri bilim dünyasına kazandıran Devlet Türk Musikisi Konservatuvarımız öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

EÜ Basım ve Yayınevi tarafından yayımlandı

EÜ DTMK Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta, "Görme Engelliler İçin Kabak Kemane Metodu I-II kitaplarının Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak Hocamızın onayları ile görme engelli öğrencilerimiz için okulumuza kazandırılan Braille Yazıcı ile yazılabildiğini ve bu sayede metotların görme engelli bireylerin konservatuvar eğitimi hayatlarında karşılaştıkları eğitim materyali sorununa farkındalık yaratmak ve bu probleme kabak kemane enstrümanı özelinde kalıcı bir çözüm bulabilmek için hazırlandı. Kitapları edinmek isteyenler Ege Üniversitesi Basım ve Yayınevi web sayfasının online kitap satış menüsünden sipariş edebilirler” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv