Görme Engellilerden MaviBahçe’de Muhteşem Oyun

Ece Türkiye’nin yönettiği MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında sanat çalışmaları yürüten görme engelli sanatçılar, MaviBahçe Kent Meydanı’nda Haldun Taner’in ‘Timsah Temsili’ oyununu sergiledi.

  • 0
  • 496
Görme Engellilerden MaviBahçe’de Muhteşem Oyun
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ece Türkiye’nin yönettiği MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında sanat çalışmaları yürüten görme engelli sanatçılar, MaviBahçe Kent Meydanı’nda Haldun Taner’in ‘Timsah Temsili’ oyununu sergiledi. Ayakta alkışlanan oyuncular, turneye çıkmayı planlıyor.
 
Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle dikkat çeken alışveriş ve yaşam merkezi MaviBahçe, ziyaretçilerine Kent Meydanı'nda tiyatro ve müzik şöleni sundu. Tiyatro Nienor ve Mavibahçe ortaklığında Ekim 2017'den beri sürdürülen tiyatro atölyesinde, prova çalışmaları yürüten görme engelli sanatçılar, Kent Meydanı’nda kurulan sahnede Haldun Taner'in Timsah Temsili adlı oyununu sahneledi. Yaklaşık bir saat süren okuma tiyatrosu, ziyaretçiler tarafından ayakta alkışlandı. Tiyatro oyununun ardından, görme engelli bireylerden oluşan müzik grubu Mavi Sesler Korosu, konser verdi. Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait anonim eserleri müthiş bir performansla seslendiren görme engelli sanatçılar, güçlü sesleriyle Mavibahçe ziyaretçilerini adeta büyüledi. Yaklaşık bir saat süren konserin ardından açıklama yapan Tiyatro Nienor'un kurucusu Ebru Sağay, “Atölye kapsamında ses, fonetik, diksiyon ve güzel konuşma gibi derslerin yanı sıra tiyatro kuramı üzerine genel bilgiler vermekteyiz. Proje, görme engelli kişilerin motivasyonlarını arttırmayı, toplumda görme engellilerin başarabilecekleri ile ilgili farkındalığı yükseltmeyi ve aynı zamanda görme engellilerin istihdam olanaklarını artırmayı hedefliyor” dedi.
 
HAYALLERİ TURNE YAPMAK 
İlk olarak 28 Ocak'ta Antik Yunan oyunu Antigone ile seyirci karşısına çıktıklarını da belirten Sağay, “Seyircinin ilgisi ve görme engellilerin talebi üzerine atölye kapsamını genişlettik. Mavibahçe'nin duyuruları üzerine çalışmalara katılmak isteyen görme engellilere bu hizmeti ücretsiz olarak veriyoruz, servislerle ulaşımlarını da sağlamaktayız. Metinleri bastırma konusunda zorlanıyoruz. İzmir İl Halk Kütüphanesi bu oyun için makinalarını kullanmamıza olanak tanıdı. Üç aydır çalıştığımız Haldun Taner'in Timsah oyunu kara komedi türünde çağdaş bir metindi. Mustafa Gençyılmaz, Diyar İmer, Emine İşler, Kezban Tüney, Murat Budak, Fatma Budak, İnci Genç ve Fahrettin Düdük'ten oluşan ekiple sunduğumuz oyunun tüm teknik alt yapısını, yardımcım İlker Şahin tasarladı. İleride, ekibimizden seslendirme sanatçıları, oyuncular yetişeceğini ön görüyoruz. Görme engellilerden oluşan Mustafa Gençyılmaz yönetimindeki çok sesli bir koroyu da gösterilerimize ekledik. Festivallere davet edilmeye başlandık. Ekibimizin en büyük hayali turne yapabilmek. Destek bulduğumuz sürece yeni oyunlar sahneleyeceğiz. 7-14 yaş arasında Braille alfabeyle okumaya başlayan görme engellilerin okuma heveslerini arttırıp, kolaylaştırıcı olması açısından atölye çalışmaları yapmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv