Görüntülü Muayene Randevusu

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde MHRS’nin Yeni Bir Hizmeti Olan “Görüntülü Muayene Randevusu” uygulamasına Başlandı.

  • 0
  • 2.509
Görüntülü Muayene Randevusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni tip koronavirüsle mücadele devam ederken, hayatımızın pek çok alanında olduğu gibi sağlık alanında da hastaların mağdur olmamaları için farklı çözüm yolları geliştiriliyor.

Özellikle Covıd-19 virüsü pozitif olan veya riskli grupta bulunan ( Covıd-19 tanısı konan ve /veya temaslı durumda olan ) vatandaşlar için geliştirilen Görüntülü Muayene Randevusu uygulamasında kişilerin herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeden görüntülü görüşme ile hekim tarafından muayene olmaları ve bilgi edinmeleri sağlanıyor.

İzmir ‘de ilk kez Ağız Diş Sağlığı Merkezleri arasında Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde hizmete başlayan Görüntülü Muayene Randevusu uygulaması kapsamında ilk hastanın muayenesi gerçekleştirildi.    

Doktor ile hastası görüntülü konuşuyor.
Doktor ve hastasını hastane ortamından uzak, evlerinde bir araya getiren görüntülü muayene hizmetinin detaylarına ilişkin bilgi veren Alsancak Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Handan Hakerler   “Görüntülü muayene randevusu dijital ortamda oluşturulabiliyor. Doktor ve hastanın uygun olduğu bir anda görüntülü muayene gerçekleşiyor. Hekim, görüşme öncesinde hastanın tüm verilerine kendi sistemi üzerinden erişebiliyor.” dedi.

Dt. Handan Hakerler, hasta ve doktor arasındaki iletişimin görüntülü görüşme sonrasında da devam ettiğini belirterek, ihtiyaç halinde mesajlaşarak da hastanın kafasındaki soruları hekime iletebildiğini açıkladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv