GÖZ DİNLER

  • 0
  • 1.024
Yazı Boyutu:

25'i yurtdışında, 4'ü yurt içinde olmak üzere bu güne kadar 29 sergi açan İzmirli ressam Şefkat İşlegen'in 30'ncu kişisel resim sergisi "Göz Dinler" Alaçatı Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi'nde açıldı.
Sanatçının sergisinde yer alan yağlı boya ve akrilik tekniğinden oluşan otuz adet soyut eseri sanatseverlerin beğenisini kazandı.  
Sergisi ile ilgili bilgi veren İşlegen, gözün resimde gerçekten çizgileri,renkleri, hatta dokuyu dinlediğini söyledi. İşlegen, "Renkler her zaman her resimde aynı dilden konuşmazlar. Çünkü bir resim kendi içinde gerçekleştiği oranda son sözünü söylemiş demektir. Ona bakan, gören ve onu dinleyen en yetkin göz ancak bu son sözü duyabilir sezebilir. Yalnızca varolan yolların duraklarını işaretlemek ve gozun duraklarda konaklamasına yardımcı olmak istedim bu sergimde. Her resimdeki durakları izleyici seçmelıidir. Gözünüzü kullandığınızda sezgileriniz yardımıyla da resimlerde başkalarının göremediğini siz görebilirsiniz. İşlegen'in sergisi Ekim ayında İstanbul'da yer alacak. Sergi 10 Ağustos'a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv