Göz kamaştıran eserler

  • 0
  • 920
Yazı Boyutu:

ÇiğliBelediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen yılsonu sergilerinden Elsanatları sergisi açıldı. Kursiyerlerce hazırlanan el sanatları sergisi 3 günsüresince Çiğlili sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

ÇiğliBelediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen el sanatları yılsonu dönemsergilerinden üçüncüsü, Çiğli Belediyesi sergi salonunda gerçekleştirildi.Serginin açılışına Çiğli Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Başkan YardımcısıSevil Boran, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Ergül Arslan, meclisüyeleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatın birleştirici vebütünleştirici etkisinden önemle bahseden Çiğli Milli Eğitim Müdürü HamdullahIşık, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değere dikkat çekerek,“Atatürk’ün sanatsız bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur demesiboşuna değildir. Bizler de bunu ilke edinerek yaşamalıyız. Sanatı vesanatçısını destekleyen,  seven bir Çiğli’de yapılacak çok şey var. ÇiğliBelediyesi’ni yapmış olduğu çalışmlardan dolayı kutluyorum ve böyleetkinliklerin devamını diliyorum” dedi.

SOMAMADENCİLERİNİN ANISINA BÜST
Somafaciasında hayatını kaybeden madenciler için açılan standda, yaşanan kötügünleri sembolik olarak anmak isteyen resim öğretmeni Martıgül Kalkantarafından madenci büstü yapıldı. Sergi süresince yapımına devam edilecek olanmadenci büstü, sergiye katılan vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

KURSİYERLERİNGÖRÜLMEYE DEĞER MUTLULUĞU
ÇiğliBelediyesi el sanatları yılsonu sergisinin açılış kurdelesini Çiğli MilliEğitim Müdürü Hamdullah Işık, kadınlarla birlikte kesti. Sergide; seramik, 3boyutlu pano, alüminyum folyo rölyef, kat’i ve ahşap boyama branşlarında çoksayıda eser sergilendi. Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katılan51 kursiyer katılım belgesi almaya hak kazandı. Kat’i kursuna katılan PirlentNarin ve seramik kursuna katılan Gülçehre Akgül’e sertifikaları Milli EğitimMüdürü Işık tarafından,  alüminyum folyo rölyef kursuna katılan Ayfer Karakaya’yaise sertifikası Başkan Yardımcısı Sevil Boran tarafından verildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv