GÖZLEM'den çeyrek asır kutlaması

  • 0
  • 756
GÖZLEM'den çeyrek asır kutlaması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1991 yılından bu yana ekonomiye ve politikaya yön vererek reel sektörün nabzını tutan Gözlem Gazetesi, 25’nci yayın yılını  Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen kokteyl ile kutladı.

Kokteyle yerel yöneteciler, siyasetçiler, gazeteciler, sektör temsilcileri, oda başkanları katıldı. Törenin ev sahibi Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zeynep Gürel, 'farklı' gazete olmak için çıkılan bu yolda geçirilen 25 yılı özetledi.

Gözlem'in bugün 30 bin okura ulaştığını, tarafsız ve dürüst ve objektif haberleriyle fark yarattığını vurgulayan Zeynep Gürel, “Benim için Gözlem’in çizgisini korumak, değiştirmeden yol almak önemli bir hedefti. Ve bugün geldiğimiz noktada bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyorum. Gözlem’le insanların hayatlarına dokunduğumuzu, el verdiğimizi, sesleri olduğumuzu düşünüyorum. Bir haber satırı, bir fotoğraf karesiyle çeyrek asırdır binlerce gözle buluşuyoruz. Ve buluşmaya, hayatlarına dokunmaya, özgür ve doğru haberi sayfalarımıza taşıyacağımıza söz veriyoruz. Başarmanın önündeki en büyük çekici güç 'inanç'. Biz, Gözlem’e inandık. Prensiplerinden taviz vermeyince ve sadece gerçekleri yazınca, tüm kilitler açılıyor aslında. 25 yılda, değiştik, büyüdük ama en önemlisi güçlendik. Yaralarımız olmadı mı? Elbette oldu. “Nerede kalmıştık” diyerek ilk günkü şevkle yola yeniden koyulduk. Engellerden yılmadık, öncü olduk, haberlerimizle ses getirdik. Bizim işimiz “haber” ve işimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

'ANA İLKELERİMİZDEN AYRILMADIK'
Gözlem'in 25. yaşına basmasının onurunu ve gururunu yaşadıklarının altını çizen Gözlem Gazetesi Kurucu Başkanı Çetin Gürel, Gözlem okumanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayarak yaptığını konuşmasında, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi ve demokratik hukuk devletini savunucusu olarak belirledikleri ilkelerinden hiç bir zaman ödün vermediklerini ifade etti. Gözlem'in yola ekonomiye ve politikaya yön verenlerin gazetesi olarak çıktığını belirten Çetin Gürel, bugün halen bu mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Gürel konuşmasına şöyle devam etti: “Başka kurumlarda çalışmakta olanlar da dahil, bu mücadelemizde bize destek olanlara ve bütün okuyucularımıza şükranlarımı sunmayı ulvi bir görev sayıyorum. Bu mutlu gecemizde, bu görevi yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyor ve sizlerle paylaşıyorum. Bugün ayaktayız ve ana ilkemizden ayrılmadan yolumuza devam ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Gözlem'de 25’nci yılını dolduran çalışan ve yazarlardan Ali Nail Kubalı, Ali Abalı, Öcal Uluç, Güman Kızıltan ve Yılmaz Salım'a günün anlam ve önemini temsilen üzerinde güzel temennilerin yazılı olduğu nazar boncuğu ve çiçek verildi.  Gözlem'e 25 yıldır köşe yazısı yazmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Güman Kızıltan, “İlk günden beri inandığımız tek bir şey vardı o da gazetemizin fikriyatı ve inancı. Bir günden bir güne yazdığım satırlara en ufak bir müdahalesi olmayan gazetede hür yazmanın keyfini bana tattıran bu güzel aileye teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Gazetenin kuruluşundan itibaren yazdığı yazılarla adından söz ettiren Gazeteci-Yazar Öcal Uluç ise yaptığı konuşmada, Gözlem'de çalışmaktan onur ve gurur duyduğunu vurguladı.

'Gözlemci olmak tıpkı Gözlem okumak gibi bir ayrıcalıktır' diyen Uluç, “Yıllardır beraber olduğum danışma kurulu üyelerimizle, patron ailemizle ve bizlerle beraber çalışan genç arkadaşlarımızla ve Gözlem'e emek veren bütün kardeşlerimle beraber şunu iyi biliyoruz ki; Gözlemcilik sadece bir gazetecilik mesleği değil, bir yaşam tarzıdır. Çağdaş, Atatürkçü, cumhuriyetçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasında yazılı, değiştirilemez maddelerin savunucusu, ahlakçı, inançlı, inançlı olanlara saygılı bir yaşam tarzı. Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkçı bu yaşam tarzı inşallah bayrağı teslim edeceğimiz arkadaşlarımızla da devam edecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından kesilen 25’nci yıl pastasıyla tören sona erdi.

KİMLER KATILDI
Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen törene AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel, EBSO Başkanvekili Işın Yılmaz, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, KORUNCUK Vakfı Başkanı Işıl Nişli, DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, DTO Meclis Başkanı Geza Dologh, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden,İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ve çok sayıda gazeteci, sektör temsilcisi ve davetli katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv