Gözü Kapalı Yemek görme engellilere İngilizce Bursu oldu

  • 0
  • 4.450
Yazı Boyutu:

Bayraklı Smyrna Lions Kulübü, Sahne 360  Organizasyon ve İzmir Hilton Otel işbirliğiile "Gözü Kapalı Yemek" etkinliğiyle gerçekleştirdi. İzmir Hilton’dagerçekleşen bu etkinlikle görme Engelli öğrencilere İngilizce öğrenmeninkapılarını araladı.

Ege Tv program yapımcısı ve ana haber bülteni spikeri Mehmet Ali Deniz’insunuculuğunda gerçekleşen ve Uluslararası Lions 118-R Yönetim Çevresi 2013-2014Genel Yönetmeni Ziya Nazlı’nın da katıldığı konuklar, görme engellilerinsorunlarını bir parça olsun anlamayı, kısa bir süre için bile olsa dünyayıonların kullanabildikleri duyu organları ile algılamaya çalıştı. "GözüKapalı Yemek" etkinliği, görme engelli müzisyen Cem Cansız yaşamından bazıanılarını paylaştığı “Ne Gördün Anlat Bize” isimli gösterisiyle hem stand-upgösteri yaptı, keyifli bir performans sundu. 

Bayraklı Smynra Lions Kulübü 2014 - 2015 dönemi BaşkanıErcenk Özeroğlu “Kısa bir süre için bile olsa dünyayı onların kullanabildikleriduyu organları ile algılamaya çalışarak onların yaşadıkları sorunları hakkındabir parça daha farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Bayraklı Smyrna Lions Kulübü,GEGE projesi dahilinde düzenlediği yemeğin bütün gelirini görme engelliöğrencilerin İngilizce eğitimleri için Braille alfabesi ile hazırlanmış derskitaplannın basımına ve 1 yıllık İngilizce eğitim giderlerine aktaracaktır”dedi. 

Proje yöneticisi Seyhan Kuralı ise şunları söyledi: “Pekçoğumuz günlük sosyal yaşamımızın içinde engellilerin önüne koyduğumuzengellerin farkına varmıyoruz. Görmezden geldiğimiz sayısız engeller,engellileri kendi içine ve hatta evlerine itiyor. Bayraklı Smyrna Lions Kulübübundan böyle görmediğimiz engellerin fark edilmesini sağlayarak engelliler içinsosyalleşme çözümleri üretecek. Uzun soluklu olarak planlanan GEGE projesinin2017 yılının sonuna kadar gerçekleştirilecek hedef ve etkinlikleri şimdidenbelirlendi, ilk etkinliğimiz Gözü Kapalı Yemek etkinliği için düzenlenen bugeceden elde edilen bu proje ile görme engelliler Braille alfabesi ile basılmışİngilizce kaynaklar ile İngilizce öğrenecek.”
Oliver- Tatjana Vetter, Grace Kelly, Alan Hutchison
Berfin Bozkurt, Pınar Çağlar, Aylin Kurter
Yelda Ateş- Turan Ulaş

Özlem- Emre Akaydın, Ercenk Özeroğlu, Serdar Çelenk,Seyhan Kuralı, Erdinç Çağlarkaya, Hatice Tokbaş, Gülcan Bozkurt, Turan Ulaş
Şebnem Güler, Ziya- Ayşen Nazlı, Berk Nazlı, Semih Girgin
Elif Ocak, Zafer Çelebi
Belgin Başer, Nurgün Özkaplan, Muzaffer Barut, YılayÇeken
Gözde Beşli, Hakan Ayyıldız, Berfin Elmas
Güzide Kocatepe
Cem Cansız
Serdar Öner, Cevriye Genç, Metin Keskin

 Ömer Yöntem
Türkan- Fırat Önk, Alime- Özcan turhan, Bekir Aruman
Nurcan- Murat akkonak 
Aysun Özdemir

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sel Eczanesi 15 yaşında

EİB Moda Tasarım Yarışması

Novamer Otomotiv Açıldı!

Bridge of Hope galası

İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Sanat ve Edebiyat Şövalyesi

“İzmir’e ve Alsancak’a emek verenler” ödüllendirildi

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg