Güçlü destek işareti

  • 0
  • 790
Yazı Boyutu:

İzmir’inEXPO 2020 adaylığının oylanacağı 27 Kasım 2013 tarihine sayılı günler kala, 6ülkenin Dışişleri Bakanı İzmir’e güçlü destek işaretleri verdi.  SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve EXPO 2020İzmir İşadamları Komitesi Başkanı Kenan Yavuz, New York’un ünlü Waldorf AstoriaOteli’nde SOCAR tarafından kiralanan salonda EXPO görüşmelerini gerçekleştirdi.

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı veDışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Azerbaycan Dışişleri Bakanı  Elmar  Memmedyarov, Makedonya DışişleriBakanı Nikola Poposki, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumdzija,Gürcistan Dışişleri Bakanı  MaiaPanjikidze, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, Yunanistan DışişleriBakan Yardımcısı Dimitris Kourkoulas,  AvrupaBirliği Orta Asya Özel Temsilcisi Büyükelçi Patricia Flor ve diplomatikheyetlerinin katıldığı görüşmelerde, Kenan Yavuz tarafından İzmir’in EXPOadaylığına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Yunanistan’ın dışında görüştükleri tüm ülke delegasyonlarından,İzmir’e güçlü destek işareti aldıklarını belirten Kenan Yavuz,  temasları hakkında şu bilgileri verdi: “BirleşmişMilletler’in 68. Genel Kurulu,  EXPOadaylık sürecimizde çok büyük bir fırsat sundu. Tüm ülkelerin karar vericilerişu anda New York’ta bulunuyor. Biz de bu fırsattan istifade ederek çok önemlibir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte Gürcistan, Makedonya, Bosna Hersek,Arnavutluk ve Hırvatistan Dışişleri Bakanları, Yunanistan Dışişleri BakanYardımcısı ve Avrupa Birliği Başkan Yardımcısı ile biraraya gelerek EXPO içindestek istedik. Yunanistan dışındaki ülkelerin pozitif yaklaşımlarının devamettiğini görmekten son derece mutlu oldum. Yunanistan’ın ise rakibimiz Dubaiile ilgili angajmanı ne yazık ki doğru. Yunan Bakan Yardımcısı’na İzmir gibiYunanistan ile her anlamda entegre olan bir şehirde yapılacak EXPO’da, ekonomikve kültürel ilişkilerimizin varlığına rağmen Dubai’yi desteklemelerininbizlerde ve İzmir kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade ettim. EXPOiçin İzmir’e gelecek milyonlarca ziyaretçinin, Yunanistan için de büyük kazançolacağını belirterek, Yunan hükümetinin bu kararını gözden geçirmesini ricaettim. ”             

İ
zmir’inEXPO 2020’ye aday 4 şehir arasında, bu dev organizasyonu en çok hak eden kentolduğunu kaydeden EXPO 2020 İzmir İşadamları Komitesi Başkanı Kenan Yavuz, şöyledevam etti:   “Rakiplerimiz olan Dubai, Sao Paulo veYakaterinburg ile İzmir’i kıyasladığmızda avantajlarının önde olduğunugörüyoruz. Bu görüşlerimizi altı ülkenin Dışişleri Bakanlarına tümayrıntılarıyla anlattık. Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan, desteğini çokönceden açıklamıştı. Diğer ülkelerin de güçlü destek işaretleri, umudumuzu dahada artırdı.” 

“İNCİRALTITARTIŞMALARI,  RAKİPLERİN ELİNİGÜÇLENDİRİYOR
Sonucun 27 Kasım’da Paris’te yapılacak oylamada belli olacağını hatırlatanYavuz, 2020 yılına kadar geçecek altı yılda milyarlarca dolar yatırım yapılacakİzmir’in büyük bir ivme yakalayacağına dikkat çekti.  EXPO alanı olarak seçilen İnciraltı ileilgili bitmeyen tartışmaların ise rakiplerin elini güçlendirdiğini kaydedenYavuz, şöyle devam etti: “Lokasyon tartışmasının halen bitmemiş olması en zayıfnoktamız olarak görülüyor. Her zaman söylediğim bir gerçeği muhataplarımıza daifade ettim: İzmir; sanayi, ticaret, turizm, hizmet, tarım gibi sektörlerinbirbirini engellemeden yaşayabileceği Türkiye’deki tek şehirdir. EXPO’yualırsak muhteşem bir iş çıkaracağız. İzmir’i dönüştürecek ve dünya ligineçıkaracak bir etkinlik olacak. Oylama öncesi son iki ayda tam bir EXPOseferberliğine ihtiyaç var. Tüm sivil toplum örgütleri ve iş dünyası konuyusahiplenmeli ve lobi faaliyetlerinde toplu temaslar ile birlikte bire birmarkaj temaslara da önem verilmelidir. 27 Kasım’da oy kullanacak  160 BIE delegesinin, aday şehirler arasındaobjektif bir değerlendirme yapmasının yanında, önümüzdeki iki aylık süreçteetkin bir kampanya yapmamız halinde kazanacağımıza inanıyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv