Gülsin Onay, TÜRGÖK İçin Çalacak

Kurulduğu günden bu yana sayısız görme engellinin hayatına dokunan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), Kurucu Onursal Başkanı Gültekin Yazgan’ı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay konseriyle anacak.

  • 0
  • 1.360
Gülsin Onay, TÜRGÖK İçin Çalacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kurulduğu günden bu yana sayısız görme engellinin hayatına dokunan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK), Kurucu Onursal Başkanı Gültekin Yazgan’ı Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay konseriyle anacak.

İzmir’de 2004 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana büyümeyi sürdüren TÜRGÖK, 2012 yılında hayatını kaybeden kurucusu Avukat Gültekin Yazgan’ı 9 Nisan’da gerçekleştirilecek konserde anacak. Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) Müdürü Nuri Dengiz TÜRGÖK’ü ziyaret ederek konser hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdiler.

Görme engellilere adanmış bir hayat
TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan, Gültekin Yazgan’ın hayatını görme engellilere adadığını belirterek, “TÜRGÖK’ün yanı sıra Altı Nokta Körler Derneği’ni kuran, ‘Kör Uçuş’ isimli kitabıyla görme engellilere umut veren ve tüm hayatını görme engellilere adamış bir kişi olan kurucumuz Gültekin Yazgan’ı, aramızdan ayrılışının 6. yılında yine onun anısına yaraşır bir organizasyonla anacağız. Gültekin Yazgan, TÜRGÖK’ün kuruluşunun   her safhasında hem fikren hem bedenen çok emek verdi. Bugün onun emekleriyle oluşan TÜRGÖK, her yaştan engellinin eğitim ve öğretimine hizmet ederek onun anısını layıkıyla yaşatıyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Amazonlar ve Titanlar’dan Ödül

8. Uluslararası İzmir Sanat Bienali başlıyor

“Halktan Biri” seyirciyle buluştu

Özbek akademisyenlerden Buhara Şeş Makamları

​Küçük Parmaklardan büyük performans

Barok Müzik Festivali’nde genç virtüöz ağırlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg