Yazı Boyutu:
Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesinde kurulan ve bugüne değin birçok caz grubuna ev sahipliği yapan Jazz Studio çim alana çıktı. Geçtiğimiz yıllarda müzikseverlerin büyük beğenisini kazanan Günbatımı Konserleri adı altında yeniden başladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle açık alana hasret kalan müzikseverler kentin ortasında, huzurlu bir ortamda müziğin ve dansın keyfini çıkardılar
Günbatımı Müzik ve Dans Geceleri adıyla düzenlenen ve yağışlar nedeniyle ara verilen etkinlik yeniden başladı. Çim alanda sahne alan Ezgi Yelen Quartet izleyenlere unutamayacakları bir gece daha yaşattı
SKSFnin Günbatımı Müzik ve Dans Gecelerinin özelliklerinden olan çim alana büyük yastıklar, masalar ve bistrolar özel olarak yerleştirildi. Orkestranın müzikseverlerle kaynaşması için özel bir platform hazırlandı. Dileyenin açık büfeden yemek yediği gecede Ezgi Yelen Quartet, pop caz, 1980lerin unutulmayanlarından oluşan bir konser sundu. Ezgi Yelenin Fransızca ve İngilizce şarkılarındaki başarısı müzikseverlerin alkışını aldı. Konserin ikinci bölümünde Ezgi Yelen, Gökhan Nalbantoğlu, Burak Toktamış ve Hakan Hakgönülden oluşan grup dans müziğine geçince müzikseverler kendilerini çim alanda dans ederken buldular. Özellikle 1980li yılların hareketli şarkılarına eşlik eden müzikseverler bu arada Yaza Merhaba demenin de keyfini yaşadılar.
SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, Kış ayları boyunca Jazz Studioda caz, blues, rock, pop, Türkçe pop türünde birçok grubunu izlemek fırsatını buldular. Havaların ısınması nedeniyle başlattığımız ancak iki hafta üst üste yağışlar nedeniyle içeriye aldığımız konserleri bundan böyle kentin ortasında sessiz, huzurlu çim alanımızda gerçekleştireceğiz. Müzikseverlerin yaz aylarının ilk gecesinden memnun ayrılmaları bizleri de mutlu etti dedi.










