Gururumuz Evez kardeşler

  • 0
  • 1.055
Yazı Boyutu:

Yunanistan'ın Atina kentinde birincisi düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’na Çiğli Belediyesi Spor Kulübü’nden katılan Evez kardeşler kazandıkları madalyalarla Çiğli’nin gururu oldular.
 
Çiğli Belediyespor’un taekwondo takımında yetişen Ömer Ramazan Evez şampiyonada altın, kardeşi Abdullah Mehmet Evez de gümüş madalya kazandı. Yunanistan'ın Atina kentinde ilk kez düzenlenen ve oldukça çekişmeli geçen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonası’nda, Avrupa Taekwondo Birliği’ne üye 49 ülkeden 620 sporcu kıyasıya mücadele verdi. Çiğli Belediyespor da Evez kardeşler ve antrenörleri Nesibe Altun ile şampiyonaya katıldı.
 
Evez kardeşlerin müthiş başarısı
Büyük erkeklerde 58 kg’da yarışan Ömer Ramazan Evez, ilk maçta Yunanlı Christakis Chrysovalantis'ı 15-5, çeyrek finalde İsrailli Ben David Amir'i 12-3, yarı finalde Ömer Aksoy'u 15-3, finalde ise Remzi Başakbuğday'ı 18-4 yenerek şampiyon oldu. Kardeşi Abdullah Mehmet Evez de 63 kg büyük erkekler kategorisinde ilk turda İsviçreli rakibini 12-5, ikinci turda Yunanistan'dan Mprounos Nikolaos'ı 11-3, yarı finalde Yunanlı Vasiliou Themistoklis'ı 20-8 yendi. Ancak finalde Umut Bildik'e 10-8 yenilerek ikinci oldu ve bronz madalya kazandı.
 
“Gurur duyuyoruz”
Evez kardeşlerin yurtiçi ve yurtdışında sayısız derecelere imza atarak kendilerini gururlandırdığını belirten Başkan Solak, Çiğli Belediyesi taekwondo takımının üstün başarılarıyla gurur duyduklarını söyledi. Geçen ay Çiğli Belediyespor Taekwondo takımının Lig şampiyonu olduğunu da hatırlatan Başkan Solak, başarılı bir kulübe ve sporculara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Taekwondonun tercih edilen sporların başında geldiğini ve belediye olarak bu sporun gelişmesine katkı koymaya çalıştıklarını belirten Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Çiğli Belediyesi olarak taekwondo sporuna önem veriyoruz. Hafta içi ve hafta sonu kurslarımız ve antrenmanlarımız devam ediyor. Ben Türkiye Taekwondo Federasyonu yönetim kurulu üyesiyim. Dolayısıyla bu sporun gelişmesini ve çok sayıda genç tarafından yapılmasını istiyorum. Avrupa ve dünyada sayısız dereceleri bulunan Nesibe Altun bizim antrenörümüz olduğu için mutluyuz. Kendisinin yetiştirdiği sporcular yüzümüzün akı. Ben hepsiyle gurur duyuyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

Arşiv