Güzelbahçe'de cumhuriyet coşkusu

  • 0
  • 493
Güzelbahçe'de cumhuriyet coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Şehir Stadyumu'ndaki törene Kaymakam Mehmet Ünlü,Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, siyasi partilerinilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Mehmet Ünlü, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin91. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, “Cumhuriyet, millettarafından seçilen parlamentoya dayalı siyasi rejimin adıdır. Bir başkaifadeyle ülkeyi yönetme hakkının bir kişiye, aileye yada zümreye değil; halkıntamamına ait olduğu yönetim şeklidir. Cumhuriyet rejimini anlamlı kılan temelilkeler ise devleti yönetenlerin seçimle iş başına gelmesi ve yine seçimle değiştirilmesi, yasama, yürütme veyargının  birbirine karşı bağımsız olarakişlediği kuvvetler ayrılığının olması, hukuk devleti, demokrasi, özgürlük vetemel insan haklarına saygıdır. Onun için Cumhuriyeti  bilmek yetmez, öğrenmek gerek. Anlamakyetmez, anlatmak gerek.Sevmek yetmez, sevdirmek gerek. Yaşamak yetmez, yaşatmakgerek” dedi.

İlçedeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon veresim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi, daha sonra öğrencilergünün anlam ve önemine uygun şiirler okudu ve tören geçidi yapıldı.

 

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv