Güzelbahçe'de iki muhteşem sergi

  • 0
  • 624
Yazı Boyutu:

İzmir metropolünde denize girilebilen enyakın plajlara sahip olan Güzelbahçe'de halkın deniz sevgisini artırmakamacıyla yapılan çalışmalara yeni bir halka daha eklendi. Kıyı şeridini halkaaçan, yeni yürüyüş yolları yaparak adeta mini bir Kordonboyu yaratan, plajlaraşemsiye koyan, güneşlenme terasları ve halkın denize rahat girebilmesi bazıyerlere merdiven koyan Güzelbahçe Belediyesi, bu kez vatandaşların denizsevgisini pekiştirmek amacıyla Amfi Tiyatro'nun sergi salonunda ve belediyehizmet binası içerisinde denizcilikle ilgili iki sergi açtı.

İzmirli fotoğraf sanatçısı ve dalgıç MuratKaptan'ın dünyanın çeşitli yerlerinde (Kızıldeniz, Endonezya, Malezya, Bodrum,Urla, Çeşme , Güzelbahçe, Seferihisar ve Karabarun) deniz altında çektiğibirbirinden güzel 37 adet su altı fotoğrafı belediye hizmet binasının girişindeve koridorlarında halkın beğenisine sunuldu.

MUHTEŞEM GEMİ MAKETLERİ
Belediye Amfi Tiyatrosu'nun sergi salonununda da kısa adı GEMODER olan GemiModelcileri Derneği üyelerinin yaptığı birbirinden ilginç 27 adet maket gemibeğeniye sunuldu.

Her iki serginin açılışında konuşanGüzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu sergileri, üçüncüsünüdüzenleyeceğimizi duyurduğumuz Deniz Festivali kapsamında gerçekleştirecektik.Ancak İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı ile başlayan ve tüm yurda yayılan olaylarnedeniyle nedeniyle eğlenceli, konserli, şenlik havasında bir festival yapmayıuygun bulmadık ve iptal ettik. Ama halkımızın denize olan sevgisini artırmak,pekiştirmek amacıyla bu iki sergiyi açmak istedik. Herkesi 15 Temmuz'a kadaraçık kalacak olan bu sergileri görmeye davet ediyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv