Güzelbahçe’de Turizm Şenliği coşkusu

  • 0
  • 744
Güzelbahçe’de  Turizm Şenliği coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Kent Konseyi, Turizm Haftası kapsamında Turizm Şenliği düzenlendi. “ Tanıyalım , tanıtalım, sağlıklı yaşayalım”   teması ile yapılan  Turizm Haftası Etkinlikleri, Güzelbahçe Belediye Düğün Salonu bahçesinde gerçekleştirildi.Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte yöresel yemekler, el emeği göz nuru el sanatları sergilendi. Halk dansları ve folklor gösterisi ile müzik dinletileri sunuldu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,  turizm haftasında ilçemizin özellikle eko turizmini ön plana çıkarmak istiyoruz. Bunun için de  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün desteği ile İnkaya Mağarası’nı turizme açmak istiyoruz. Bu konuda belediye ve kent konseyi olarak da üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.

TURİZME TAM DESTEK
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise Güzelbahçe’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra özellikle İnkaya mağarası başta olmak üzere turizme kazandırılması gereken yerler ile ilgili olarak çalışma yaptıklarını belirterek, “Doğa turizminin Güzelbahçe’de yaygınlaştırılması ve ilçe turizmini geliştirip çeşitlendirmek için müdürlük olarak her türlü desteği vermek bizim görevimiz. İzmir’in tarihine ve doğasına sahip çıkarak turizmden payımızı alacağız.Çünkü turizm önemli bir ekonomik iş koludur” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, “Amacımız, Turizm Haftası içerisinde Güzelbahçe’nin bilinmeyen değerlerini  hemşehrilerimize  ve İzmir’den davet ettiğimiz doğa dostu bisiklet, dağcı, yürüyüş ve motor gruplarına tanıtmak. Güzelbahçe’mizin Ekolojik Turizm Bölgesi olması için farkındalık yaratmak. Ekolojik turizmde yerel halkın gelirlerinin artacağını göstermek için yerel ürünleri ve yemekleri tanıtmak” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv