Güzelbahçe, kurtuluşu coşkuyla kutladı

Güzelbahçe’nin kurtuluşunun 94. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Marşlar çalındı, gökyüzüne balonlar uçuruldu. Güzelbahçe’nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilk tören Tabaoğlu Parkı’nda gerçekleştirildi. 

  • 0
  • 841
Güzelbahçe, kurtuluşu coşkuyla kutladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe’nin kurtuluşunun 94. Yıldönümü coşkuyla kutlandı. Marşlar çalındı, gökyüzüne balonlar uçuruldu.
Güzelbahçe’nin düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilk tören Tabaoğlu Parkı’nda gerçekleştirildi.  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaşın katıldığı törende önce Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi:
Cumhuriyetçi, halkçı, laik ve demokrasiden yana olan sevgili Güzelbahçeliler, bizi bu özel günde yalnız bırakmadığınız için size en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bizim var olma nedenimiz bize cumhuriyeti ve laikliği emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği ülkü ve hedeftir. Yaşadığımız sürece unutmamamız gereken ve yaşadıkça da bizden sonraki kuşaklara aktaracağımız geçmişten gelen değerlerimiz var. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ve tüm silah arkadaşlarıyla birlikte düşman işgalinden ülkemizi kurtarıp düşmanı denize dökerek bağımsızlığı ve özgürlüğümüzü bize kazandırdı. İlçemizin kurtuluş günü olan 11 Eylül’de onları anmanın ve onlara teşekkürlerimizi sunmanın mutluluğu içindeyiz.”

İnce: Yolumuz Mustafa Kemal’in yoludur
Ülkenin son aylarda zor günler geçirdiğini, bölücü terör örgütlerinin ülkeyi bölmek için çaba harcadığını savunan İnce, “Bu ülke geçmişte savaşın tüm olumsuzluklarını yaşadı. Orta doğudaki savaşın bir an önce sona ermesini istiyoruz. Sadece orta doğuda değil dünya da barışın hakim olmasını istiyoruz. En büyük değerimiz cumhuriyettir. Biz Güzelbahçeliler cumhuriyete her zaman sahip çıkacağız. Yaşadığımız süre boyunca Mustafa Kemal’in izinden yürüyeceğiz. Buradan tüm ülkeye bir mesaj vermek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023’te tek bir hedefi vardır. Bizim mücadelemiz de bu hedef doğrultusunda olacaktır. Bu mücadele Türkiye Cumhuriyeti’ni ve tüm ulusu çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak laik cumhuriyet mücadelesidir. Kutlu olsun kurtuluşumuz kutlu olsun özgürlüğümüz” diye konuştu.
10. Yıl Marşı ve İzmir Marşlarının söylendiği törende bayraklar dalgalandırıldı, gökyüzüne “Özgürlük ve barış” balonları salındı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv