Güzelbahçeli öğretmenler coşkulu kutlama yaptı

  • 0
  • 834
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, ilçede oturan öğretmenlerin onuruna bir yemek verdi. Yemekte öğretmenler gönüllerince eğlendi.

Güzelbahçe Ehli Keyf Restoran’da verilen yemeğe Güzelbahçe’de oturan çalışan ve emekli olan yaklaşık 400 öğretmen eşleriyle birlikte katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi:
“Bu onurlu gününüzü karınca kararınca kutlamaya çalışırken öğretmenlerimize ne yazık ki gereken önemin verildiğini, maddi ve manevi olarak tatmin edildiğini, gereken saygı ve değerin verildiğini söylemek çok zor.Çünkü; öğretmenlerimiz ekonomik sıkıntı içinde görev yapıyor.Çünkü; öğretmenlerimizin çoğu yoksulluk sınırı olan 1745 bin liranın altında maaş alıyor.Çünkü; öğretmenlerimiz, savunmasız bir şekilde şiddete maruz kalıyor, öldürülüyor.Çünkü; binlerce öğretmen adayı hala atama bekliyor.Bu nedenle diyorum ki;Ülkemin onuru kurtuluş savaşını,  göğsü kabararak anlatan, coşkuyla Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerini benimseten, hurafeler yerine, bilimin gerekliliğine inanan, bağımsızlığın büyük bir erdem olduğunu söyleyen, herkes tarafından örnek gösterilen, biz öğrencilerin gözünde adeta devleşen, Atatürk ilke ve devrimlerinin, ödünsüzce savunuculuğunu yapan, her koşulda, her zorluğu göze alarak gerçekleri dile getiren öğretmenlerimize buradan selam ve saygılarımı sunuyorum.”
Yemeğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazlı Karatürk de böyle bir organizasyon yaptığı için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti ve “Her türlü sıkıntımızda, sorunumuzda bize destek veren belediye başkanımız Mustafa İnce, bizi Öğretmenler Günü nedeniyle bir araya getirdiği için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Yemekte Başkan İnce, Milli Eğitim Müdürü Karatürk ve okul müdürleri hep birlikte pasta kesti. Öğretmenler, gecenin ilerleyen saatlerinde müziğin coşkusuna uyarak sahnede gönüllerince oyun oynadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv