“Güzelcan Türküleri'ne sanatçı akını

  • 0
  • 1.255
“Güzelcan Türküleri'ne sanatçı akını
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

söz ve besteleri kendisine ait olan 20 eserin seslendirildiği “ Güzelcan Türküleri ” albümü Seyhan Müzik yapımı olarakraflardaki yerini alan İzmirli müzisyen Turgay Güzelcan; devleri buluşturduğu “Güzelcan Türküleri” albümünün galasını yine aynı dev isimlerin katıldığı bir konserle İzmir'de gerçekleştiriyor. Yıllarca dilden dile dolaşan bestelerini bir albümde toplayan ve müzikseverlerin ilgisine sunan Güzelcan’ı albümünde de yer alan; Edip Akbayram, Suavi, Mazlum, Çimen, Hüseyin Turan, İlkay Akkaya, Gülay, Yasemin Göksu, Nilüfer Akbal, Taylan Özgür Ölmez gibi ünlü sanatçı dostları, albüm tanıtım konserinde yalnız bırakmayacak. Konser yarın (29 Mayıs Pazar günü) Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro’da 17.30’da başlayacak.

Albüm heyecanı sitemle karıldı…Yıllarca biriktirdiği ve pek çok ünlünün seslendirdiği türkülerini derlediği albümün heyecanını yaşayan ve kendisini müziğin emekçisi olarak tanımlayan Turgay Güzelcan, “Kendimi bildim bileli müziğin içindeyim, geldiğim kültür, gelenek belki bunda en önemli etkendi. Hayatımı başka türlü bir uğraşla geçirmeyi ve geçinmeyi hiç düşünmedim. Birbirinden değerli müzisyenlerle çalıştım, parçası olmaktan onur duyduğum pek çok sinema, tiyatro, gösteri ve müzik projesinde yer aldım. Ürettiklerim tümüyle içimden dökülendir. Bunları yıllarca dostlarımla, üstadlarla, meslekdaşlarımla paylaşmaktan da hep onur duydum. Onların sesinde yaşam bulan bestelerim, şimdi yine onların sesinden ete kemiğe büründü. İmzamı taşıyan bu albüme kayıtsız şartsız destek veren ve galada beni yalnız bırakmayacak herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diyor.
 
ÖNCE İZMİR
"Bizim kültürümüzde, dünyaya bakışımızda ‘kapı’ yoktur. Duygu alışverişinin derinliği ve rengi çoktur. İnsanların en küçük değeri paylaşması, dayanışması esastır." diyen Turgay Güzelcan; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Bu albümü yapmaya karar verdiğim andan itibaren hummalı çalışmamıza o kadar çok insan katkı koydu ki. Paylaştıkça büyüdü eserlerim. Paylaştıkça etkisini artırdı. Şimdi onları yeni düzenlemeler ve seslendirmelerle başta İzmirli’ler olmak üzere ülkem insanıyla paylaşacak olmak olağanüstü heyecanlandırıyor beni. Bu galayı İstanbul’da da yapabilirdik. Ama ben tele önce bu kentte dokundum, kavala ilk nefesi burada verdim. Dilden dile dolaşan işleri belki hayatımdan süzdüm ama burada ürettim. İzmirli’yim. İsterdim ki; bizlerle aynı yerden dünyaya bakan sosyal demokrat idare de bu üretime katkı koysun. Destek versin. Bu açıdan üzgünüm.



TURGAY GÜZELCAN
 1972 yılında dünyaya gelen Güzelcan, Ankara, İzmir ve İstanbul’da sürdüğü yaşamı boyunca müzikle uğraştı. Halk oyunları ve koro çalışmalarıyla geçen lise yılları ve TRT Gençlik Korosu ile devam eden sanat yolculuğu onu, tercihen geliştirdiği nefesli çalgıların icrasında duayen olarak kabul gördüğü bir noktaya taşıdı.

Güzelcan; Büyük Adam Küçük Aşk, Nokta, Umut, Beynelminel, Hanımın Çiftliği, Dila Hanım gibi pek çok film ve dizi müziklerinde de imzası olan bir müzik adamı olarak heyecanını hiç yitirmedi.  Anadolu Ateşi’nin Troya ve Dawool projelerinde besteci ve müzisyen olarak yer aldı. Anadolu Ateşi Dans topluluğu ‘Hayat Ağacı-4’ bestesi ile 2001 yılından bu yana dansediyor.

Suavi,  Edip Akbayram, Grup Laçin, Grup Kızılırmak, İlkay Akkaya, Mustafa Sandal, Hepsi, Yıldız Tilbe, Mazlum Çimen, Grup Umuda Ezgi, Yasemin Göksu, Hüseyin Turan, Melda Duygulu gibi bir çok sanatçının ekibinde ve projelerinde yer aldı. Bazılarının albümlerinde müzik yönetmenliği yaptı ve besteleri yıllarca bazılarınca seslendirildi.  O, müziği bir yaşam biçimi olarak gördü. Onu yaşadı, onu yaşıyor… İzmir’de kurduğu Toprak Prodüksiyon’da çalışmalarını sürdürürken, genç müzisyenlerle de birikimini paylaşıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv