Güzelhisar Turizm İçin Gün Sayıyor

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

  • 0
  • 6.484
Güzelhisar Turizm İçin Gün Sayıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tertemiz havası, tarihi mekânları, doğa ve kültürel mirası ile dikkat çeken Güzelhisar Mahallesi’nde hayata geçecek olan tesisin yüzde 90’ı tamamlandı.

Şubat ayı içinde tamamlanması beklenen Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. 4 bin 860 metrekare proje alanında faaliyete geçecek olan tesiste taş kaplama imalatı tamamlandı. Ahşap yürüyüş yollarının yapımı, kamelyaların montajı, çocuk oyun guruplarının montajı ve peyzaj düzenleme gibi çeşitli çalışmalar ise devam ediyor. Projenin bütünlüğünü sağlamak için mahalle girişinden itibaren başlayan peyzaj düzenleme, istinat duvarlarının yapımı ve otopark alanları yapımı gibi ilave işler ise tamamlanıyor.

Doğa İle İç İçe Günübirlik Turizm
Güzelhisar Sosyal Tesisleri, hizmete açıldığında 410 metrekarelik ahşap seyir terası, 550 metrekare açık ve kapalı alana sahip kafe ve restoran, Güzelhisar Köyü Yöresel Ürün Satış Stantları, Güzelhisar’ın yöresel lezzetlerinden olan gözleme ve tandırın servis edileceği açık hava pişirme alanları, manzaraya hâkim noktalarda yaz-kış kullanıma uygun 180 metrekare açılır-kapanır camekanlar, ebeveynleri ile gelen çocukların özgürce vakit geçirebileceği 180 metrekare açık hava Çocuk Aktivite Alanı, özel organizasyonlar için rezervasyon yapılabilecek açılır-kapanır localar, mescit ve otopark alanları ile İzmirlilerin vazgeçilmez bir adresi olacak.

Başkan Sahada Projeleri İnceliyor
Çalışmaları yakından takip eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, inşası devam eden Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Proje alanında vatandaşlarla samimi sohbetlerde bulunan Başkan Serkan Acar mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv