Güzelyalı’da sanata farklı bakış

  • 0
  • 1.685
Yazı Boyutu:

Gösterme ve sergileme biçimleri üzerine farklı bir söylem oluşturan Gökçen Ergür sergisi sanatseverlerle buluştu
 
İzleyiciyi hayal gücü ve düşüncenin sınırına taşıyan Gökçen Ergür heykel sergisi Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açıldı. İçerdiği felsefi anlamla sanatın farklı boyutlarını gösteren sergi açılışı sanatçıların buluşma noktası oldu. Üç boyutlu minyatürler, mekansal anlatımlar ve zıt materyallerin oluşturduğu sergi büyük ilgi topladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Heykel Bölüm Başkanı olarak görev yapan sanatçı, “Sergiyi oluşturan eserler biçimsel anlamda bağlantı kurmalarına rağmen, sergileme yöntemleri ve söylem tarzlarıyla zıtlık oluşturuyor. İzleyici de kendi yorumuna yapacak, esere dahil olacak. Temayı kuran sadece sanatçı değildir, izleyici de içinde yer alır” dedi.

Kültür ve sanatın aydınlığını kentin her noktasına taşıyan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Sanata ve sanatçıya daha çok sahip çıkılması gereken bir süreç yaşıyoruz. Kendisini sanatıyla ifade eden, eserleriyle bir söylem oluşturan sanatçılar ise daha çağdaş bir topluma umut ışığı yakan değerlerdir. Bu anlamda deneyimi, birikimi, sanat geçmişiyle, ürettikleriyle çağdaş toplumun temellerini atan sanatçılarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Gökçen Ergür’ün mayıs ayı boyunca açık olacak heykel sergisi Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde izlenebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv