Habere ruhunuzu da götürün

  • 0
  • 944
Yazı Boyutu:

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Durmuş Odabaşı, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin “Gençler Ustalarıyla Buluşuyor” Projesi kapsamında gazetecilik bölümü öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere, yazma konusu üzerine konuşan Durmuş Odabaşı, “Genelde yazmaya alışan kişiler konuşurken o kadar rahat değillerdir” dedi.
        
Genç iletişimcilere uygulamanın önemini vurgulayan Odabaşı, “Mutlaka bir yerden bir adım atamak ve bir yerden başlamak gerekir. Bir gazeteye, ajansa, televizyon kanalına girin gerekirse ücretsiz çalışın, ümitsizliğe düşmeyin” diye konuştu.
Öte yandan, haberin sayfada değerlendirilmesi konusunda da öğrencilere önerilerde bulunan Durmuş Odabaşı, bir haberi iyi okutabilmek için gazetenin üst bölümünün kullanılması gerektiğini ifade etti. Gazetelerde başlık açma teknikleri hakkında da bilgi veren Odabaşı; “Gazetelerde başlık açma çok önemlidir. Slogan başlık, bu işin kolayı olur. Önemli olan başka bir şekle sokmadan olduğu gibi ve açık bir şekilde bilgi sunmaktır. Fotoğraf büyütülürken bozulabilir; ama haber içeriği bozulmaz. Fotoğrafta ayrıntıyı iyi bulmak gerek.” dedi.
 
Ayrıca bölge ekleri hakkında bilgi veren Odabaşı , “Ana gazetede kendi içinde yer bulamayan haberler ayrı bir başlık altında daha detaylı verilerek oluşturulur. Uzakta yaşanan olay daha önemsizdir; ama olay ne kadar yakınınızdaysa o kadar önem taşır. Yakınlık ilgisinden dolayı yakında olan haber daha çok ilgi çeker” diye sözlerine ekledi. Durmuş Odabaşı, “Bir habere giderken kendinizi de götürün ruhunuzu ortaya koyun. Gazeteciliğin temeli farklı olanı yakalamaktır. Haber için gittiğiniz yerde teknik donanımla gitmiş olabilirsiniz; ama ruhunuzu götürmediyseniz haberin can alıcı noktasını yakalayamazsınız” dedi.ZMİR(Ege Ajans/Musa Akkiraz –Musa Peker–Gizem Alukan- Gülsüm Öztürk)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv