Halkapınar ve Bostanlı Deresi çevresinde yeni trafik düzeni

  • 0
  • 651
Halkapınar ve Bostanlı  Deresi çevresinde yeni trafik düzeni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in ana ulaşım omurgasını raylı sistem ile oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarını hızla sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında büyük aşama kaydetti. Kent içi trafiğe nefes aldırmak ve ulaşımı çevreci yatırımlarla desteklemek amacıyla  yaşama geçirilen Karşıyaka-Konak tramvay projesinin yapım çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, diğer taraftan tramvay hatları üzerinde kalan Meles ve  Bostanlı Deresi köprülerini  yenilemek için düğmeye basıldı. Her iki bölgede de inşaat çalışmaları sırasında trafiğin en az düzeyde etkilenmesini sağlamak için  Büyükşehir  Belediyesi tarafından yeni trafik düzenine gidildi.
Buna göre Karşıyaka Tramvayı güzergahı üzerinde bulunan Bostanlı Deresi Köprüsü'nün yenileme çalışmalarının etaplar halinde yapılmasına karar verildi.
 
Bostanlı’da Pazartesi başlıyor
Yeni trafik düzenlemesi kapsamında 16 Mayıs tarihinden itibaren; Hasan Ali Yücel Bulvarı'ndan Bestekar Yusuf Nalkesen Sokağa dönüş ve 2018 Sokak'tan Hasan Ali Yücel Bulvarı'na çıkış araç trafiğine kapatılacak. 1. etap çalışmalar kapsamında  mevcut köprünün kara tarafındaki kısım trafiğe kapatılacak. Sürücüler  alternatif olarak köprünün deniz tarafını 2 gidiş, 2 geliş olarak kullanabilecek. Bostanlı Deresi köprüsünün kara tarafındaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bu kısım 2 gidiş-2 geliş olmak üzere 4 şeritli olarak trafiğe açılarak bu kez deniz tarafı  trafiğe kapatılacak. Çalışmalar toplam 6 ayda tamamlanacak.
 
Meles’te geçici düzen başladı
Konak Tramvayı kapsamında hat üzerinde kalan Meles Çayı Köprüsü, inşaat çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bu kapsamda Şehitler Caddesi’nden Halkapınar yönüne giden sürücüler için, bölgede açılan yeni servis yolu ile tekrar  Halkapınar yönüne bağlantı sağlandı. Ayrıca bu noktaya bağlantılı yolları olan Havalimanı, Aydın ve Mürselpaşa Bulvarı yönlerinde ise ulaşım kesintisiz devam ediyor.
 
Köprüler yenileniyor
Karşıyaka Tramvayı hattı Hasan Ali Yücel Bulvarı üzerinde bulunan Bostanlı Deresi geçişinde yer alan köprü hidrolik kesitin büyütülmesi gerekliliği nedeniyle yeniden yapılacak. Bostanlı Deresi’nin Hasan Ali Yücel ve Cemal Gürsel caddeleri arasında kalan kısmı imar planlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek ve dere ıslah çalışmaları gerçekleştirilecek.
Konak tramvay hattı Şehitler Caddesi güzergahı üzerinde yer alan Meles deresi üzerindeki mevcut karayolu köprüsü de hidrolik kesit genişletmesi ve yapı güvenliği sağlanması amaçlarıyla yıkılıp yeniden yapılacak. Her iki derede yapılacak düzenlemeler için projeleri tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarına başlıyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv