Halkın özgür iradesine ipotek konuluyor

  • 0
  • 578
Halkın özgür iradesine ipotek konuluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu’nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarına sansür uygulama kararı aldı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yaklaşan genel seçimler öncesi uygulanan bu kararın apaçık bir sansür olduğunu vurgulayarak, “Halkın özgür iradesine ipotek koyan bu anlayışı ve sansür uygulamalarını kınıyorum” dedi.
Bağımsız, özgür medyaya direkt sansür uygulanan bir dönemden geçildiğini ifade eden Başkan Misket Dikmen, şunları söyledi:

KATMERLİ SANSÜR
“Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu’nun ardından Digitürk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarını ‘Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ tarafından yürütülen soruşturmayı gerekçe göstererek yayın platformundan çıkardı. Bu apaçık bir sansürdür. Bu halkın özgür iradesine devlet eliyle ipotek koymaktır. Sansürün her türlüsünü yaşadığımız bu dönemde bu son kararla birlikte özgür ve bağımsız basına katmerli bir sansür daha uygulanmıştır. Basın ve ifade özgürlüğüne yeni bir kara leke daha sürecek bu karardan biran önce vazgeçilmesini diliyor, çok sesliliğin, farklı düşüncenin demokrasinin gereği olduğunu bir kez daha önemle hatırlatıyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv