30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHPli Mustafa Tosununbaşkanlık koltuğuna oturmasının ardından kültürel ve sanatsal çalışmalarına hızveren Dikili Belediyesi Çocuk Dostu Kent Dikili hedefiyle atılımlargerçekleştiriyor. Çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmasına vekendilerini özgürce ifade etmelerine katkı sunmaya yönelik kurslar düzenleyenDikili Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğünün, bu kapsamda açtığı 8ile 14 yaşları arasındaki çocukların eğitim gördüğü keman kursları ilçede büyük ilgi görüyor.
İlk Hedefimiz Geleceğe Yatarımdır
Dikili Belediyesinin hizmet anlayışında yeni dönemlebirlikte büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını ifade eden Dikili BelediyeBaşkanı Mustafa Tosun, Bizim göreve gelmemizle başlayan yeni dönemde ilkhedefimiz geleceğe yatırımdır. Açtığımız bu kurslarla çocuklarımızınyeteneklerini ortaya çıkarıp, sanatla içi içe yaşayarak özgüvenleri yüksekbireyler olarak yetişmesine katkı koymayı hedeflediğimiz gibi geleceğimize deyatırım yapıyoruz dedi. Başkan Tosun, Gelecek nesillere aydınlık yarınlarbırakmak hepimizin bilinçli bakışıyla mümkün olacaktır. Ben inanıyorum ki,bugün ülkemizin ve dünyamızın üzerindeki kara bulutları çocuklarımızla el elevererek dağıtabiliriz. Çocuklarımıza inanıyoruz. Onların eğitimin heraşamasına koşulsuz katkı sunacağız. Dikilide artık yarınlar daha mutlu olacakifadelerini kullandı.
Eğitimler Başarıyla Sürüyor
Kurs eğitmeni Alper Şengül ise Dikili ilçesinde yaşayançocuklarla, gençlere keman çalmayı öğretirken onları sanata yönlendirereközgüvenlerini kazanmalarını hedeflediklerini belirterek, Kurslarımızı 12kursiyerle açtık. Ancak bugün gelinen noktada kurslarımıza beklediğimizden fazlayoğun bir talep var. Etap etap verdiğimiz kurslarda kursiyerlerimize kemantutmayı, yay çekmeyi, notaları ve de seslerle, notalarla keman çalmayıöğretiyoruz. Şuan eğitimlerimiz başarılı bir şekilde sürüyor. Kurslarımızdaeğitim alan kardeşlerimizin başarılı olacağına da gönülden inanıyorum"dedi.










