Havai Fişek Kullanmayın

Tüm organizasyon yöneticileri ve düğün , davet eğlence mekanlarını dikkate davet eden, İzmir Organizasyon Bileşenleri Derneği Başkanı Adnan Bulu “Ehliyetsiz ve bilinçsizce kullanılan her türlü havai fişek ve benzeri materyallerin kullanılması, bu hassas dönemde tamiri mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir” dedi

  • 0
  • 572
Havai Fişek Kullanmayın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Orman  Yangınları tüm ülkenin ortak acısı olmaya devam ederken,  bir uyarı da İzmir Organizasyon Bileşenleri Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Adnan Bulu, tüm meslektaş  kurum ve kişileri dikkat ve hassasiyete  davet etti.

Özellikle, kır düğünü salonları, kapalı açık organizasyon mekanları ile etkinlik  alanlarında daha ucuz maliyetle merdiven altı  ateşli gösteri-eğlence materyallerinin kullanıldığını belirten İzmir Organizasyon Bileşenleri Derneği Başkanı Adnan Bulu “Kontrolsüz havai fişek ve benzeri materyallerin kullanımı gizli gibi görünen gerçek ve büyük tehlikeler içermektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde ülkenin ortak acısı haline gelen Orman yangınlarının sürdüğü bu günlerde hepimizin dikkatli ve hassas olmamız gerekiyor. Bir  çok mekanda, ruhsatsız ve ehliyetsiz havai fişek kullanımı yapıldığı şikayeti geliyor. Valiliklerin yasaklarına rağmen mahalle aralarında ya da açık  etkinlik alanlarında kural dışı kullanımların bildirimini alıyoruz. Tüm paydaşlarımızı dikkate ve hassasiyete davet ediyoruz. “ dedi.

Ekolojik dengenin alarm verdiği, hava sıcaklıklarının normal üzerinde seyrettiği  dönemde, özellikle doğa içerisinde hizmet veren etkinlik alanlarının risk taşıdığına dikkat çeken İzmir Organizasyon Bileşenleri Derneği(İZOBDER) Başkanı Adnan Bulu ; “Önümüzdeki günlerde Federasyonumuz üzerinden de benzeri uyarıları sık sık yapacağız. Pandemi döneminin izleri ile mücadele etmemize rağmen insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu gözden kaçırmamalıyız. Bir çok işletme ve etkinlik merkezimiz doğanın kucağında çalışıyor. Kontrolsüz havai fişek ve benzeri materyallerin düştüğü yerler ağaç dipleri, çalılık veya kuru otlarla bezeli yerler olabilir. Hepimizin dikkatine ihtiyacımız var. Ehliyetsiz ve kontrolsüz yanıcı madde içeren materyal kullanmayınız. Kullandırtmayınız. Ucuz maliyet peşinde koşarsak onanmaz yaralar açabiliriz. Ehliyetsiz kontrolsüz havai fişek kullanmayınız. ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv