Hayal Güçleri sınır tanımadı

  • 0
  • 1.521
Yazı Boyutu:

“Hayata Prestijli başlayın” sloganı ile 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda hizmete giren Özel Prestij Okulları, 4 Mayıs 2013 tarihinde ulusal çapta bir yarışmaya ev sahipliği yaptı. Şenlik havasında geçen 1.Türkiye Küçük Kas Şampiyonası, Resim, Tasarım ve El Becerisi Yarışması’nda çocukların hayal gücü ve yaratıcı zekaları herkesi şaşırttı.
 
Şampiyonaya; Torbalı Kaymakamı Sayın Aydın Memük, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ruhi Gündoğdu ve Torbalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Koyuncu ile birlikte İzmir, Torbalı ve çevre ilçelerden gelen halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Özel Prestij Okulları Kurucu Müdürü Hasan Akçap, şampiyonanın açılış konuşmasında öğrencilerin okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde yarışacaklarına ve hayal gücü, yaratıcılık, tasarım ve küçük kas becerilerini bir araya getirerek ürünler oluşturacaklarına değinerek şöyle devam etti:
“Küçük Kas Şampiyonası okulumuzun özel bir projesidir. İnsanların birbirlerinin canını acıtmadan yarıştıkları; birbirlerini üzmeden, birbirlerini ezmeden, birbirlerini yormadan yarıştıkları özel bir turnuvadır. Sevgili öğrenciler, hayatınız boyunca karşınıza daha zorlu yarışmalar da çıkacaktır. Çok sevdiğiniz köşe kapmaca oyunu bir zaman gelecek okul kapmaca yarışına dönüşecektir. Hayat kimi zaman sizi başkalarını ezerek, üzerek bir yerlere gelmeniz için zorlayacaktır. Ancak şunu hiçbir zaman unutmayınız ki, gerçek şampiyonlar insanların iyiliği için, dünyamızın huzuru ve barışı için, topluma faydalı işler üretmek için mücadele edenlerdir. Birinci olmak, şampiyon olmak elbette güzel bir duygudur. Ancak başkalarının kazanmasını kabullenmek, başkalarının şampiyon olmasını alkışlamak, rakibin elini sıkmak daha büyük bir erdemdir. Bu yüzden erdemli olmak şampiyon olmaktan daha üstün bir duygudur.”
 
Yaratıcılık sizin hamurunuzda var! 
5 ile 14 yaş aralığındaki üç farklı kategoride düzenlenen 1.Türkiye Küçük Kas Şampiyonası'nda “Çocuklar ve Dünya Barışı” teması işlendi. Rusya'dan gelen minik dansçıların gösterisi ise hem ilgiyle izlendi, hem de yarışmanın temasına ayrı bir anlam ve renk kattı. Şampiyonanın sonunda dereceye girenler ödüllerini alırken, tüm katılımcılara Başarı Madalyası verilmesi de herkesin etkinlikten mutlu ayrılmasını sağladı.  
 
Kategori birincilerinin Lap-Top Bilgisayar, kategori ikincilerinin Net-Book Bilgisayar, kategori üçüncülerinin ise Tablet Bilgisayar kazandıkları yarışmada dereceye girenler şöyle sıralandı:  
BİRİNCİ KATEGORİ
1.ÖMER ERDEM SAĞSÖZ
2.NAZ YÜN 
3.ELİF MACAR
 
İKİNCİ KATEGORİ 
1.İREM NUR KAHYA 
2.GÜLİZAR KACAR 
3.BORA KARS
 
ÜÇÜNCÜ KATEGORİ 
1.BEYZA TEK 
2.BATIN CAN ŞEN 
3.DOĞA DENİZ ALKAN 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv