Hayal-i Temsil

37. Uluslararası İzmir Festivali, İzmir Devlet Tiyatrosunun sahneleyeceği Hayâl-i Temsil oyununun dünya prömiyeri ile devam ediyor.

  • 0
  • 501
Hayal-i Temsil
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) Eczacıbaşı Topluluğunun ana sponsorluğunda ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanlığı, İzmir Goethe Enstitüsü, İnstitut français Türkiye - İzmir, İzmir İtalya Konsolosluğu, Polonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 37. Uluslararası İzmir Festivali, İzmir Devlet Tiyatrosunun sahneleyeceği Hayâl-i Temsil oyununun dünya prömiyeri ile devam ediyor.

Kentin ilk yerleşik sanat kurumu İzmir Devlet Tiyatrosu, yedi yıl sonra “Hayâl-i Temsil” adlı oyunla tekrar Uluslararası İzmir Festivali’ne katılıyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı, Gürol Tonbul’un yönettiği, müziklerini Nihat Demirkol’un, dekor tasarımını Tayfun Çebi’nin, kostüm tasarımını Fulya Çebi’nin, dans düzenini ise Meltem Yorulmaz’ın yaptığı “Hayâl-i Temsil” adlı oyunun prömiyeri 8 Haziran Cumartesi, saat 21.00’de, İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesinde yapılacak. Oyunda; Burcu Ongun Altay, Özlem Başkaya, Hakan Özgömeç, Nihat Demirkol, Emirhan Yeşilyuva ve Koray Doğan rol alıyor.

Oyunun rejisörü Gürol Tonbul, oyunun tanıtım yazısının bir bölümünde şöyle diyor:
“….. Zaten, kimi bulsa bir masal anlatan, ‘isim isme semt semte, insan insana benzer’ diyerek masalların kapısını aralayan, yalnız ve kimselerin görmediği, unuttuğu makyör Dikran, dinleyen birilerini bulduğu anda anlatmaya başlar masalını. Yüz yıllık bir masalın kapısını araladığımızda, yalan gerçek iç içe geçer ve Cumhuriyet’in ve tiyatronun öncüsü iki kadın kahramanın yaşam öyküsüne tanıklık ederiz. Yaşamları boyunca bir araya hiç gelmemiş Bedia Muvahhit ve Afife Jale, makyör Dikran’ın belleğinde, hayali bir temsilde bir araya gelirler...”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleşecek etkinliği izlemek isteyenler AASSM Ana gişeden ücretsiz davetiyelerini alabilirler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İbramaki iki sergiye ev sahipliği yapıyor

Arkas Sanat Alaçatı açıldı

Odun İşlenirse İbramaki'de

Yazarlar Şenliği başladı

Tiyatro buluşması’nda deprem hassasiyeti

Sahne Tozu Sırası Büyüklerde