Hayaldi, gerçek oldu

  • 0
  • 561
Hayaldi, gerçek oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buz hokeyinde geleceğin sporcularını yetiştirmek için spora erişimi kısıtlı çocuklara yönelik başladığı sosyal proje meyvelerini vermeye başladı. 2011 yılında projeye katılıp ardından altyapıya seçilen Ekrem Kahraman ile Onurcan Kaya, Büyükşehir’in Süper Lig takımına kadar yükselerek hayallerini gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buz Hokeyi Süper Ligi’nde fırtına gibi eserken altyapıya yaptığı yatırımlarla da dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin spora erişimi kısıtlı ve hiperaktif çocukları buz hokeyiyle tanıştırmak için 2011 yılında başladığı sosyal projeye dahil olan  minik öğrenciler, şimdi birer profesyonel oldu. Projenin ilk öğrencilerinden Ekrem Kahraman ile Onurcan Kaya, disiplin çalışmaları ve azimlerinin sonucunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi A Takımı’na kadar yükseldi. Bir zamanlar hayranlıkla izledikleri ağabeyleriyle birlikte Süper Lig’de maçlara çıkan genç sporcuların yeni hedefi Milli Takım’da forma giymek.

Buz hokeyi sayesinde olgunlaştım
Altyapıda kaleci olarak forma giyen 17 yaşındaki Onurcan Kaya, A takıma davet edilmesiyle hayallerinin gerçekleştiğini belirterek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı sosyal projeye 5 yıl önce, 12 yaşındayken dahil oldum. Daha önce buz hokeyi hakkında hiç bilgim yoktu. Hocalarımız sayesinde buz hokeyinde kendimi geliştirme şansı buldum. İlk önce altyapıya seçildim. Şimdi çocukluğumdan beri hayalini kurduğum A takıma seçildiğim için çok mutluyum. Projenin amaçlarından biri hiperaktif olan öğrencileri buraya toplamaktı. Projeye dahil olan bütün çocuklarda bir olgunlaşma oldu, üzerimizdeki şımarıklığı attık. Buradaki disiplinin derslerimize de faydası oldu. Şimdi hem okul hem de spor hayatımda başarılı olmak için çok çalışıyorum” diye konuştu.

Artık okuldan kaçmıyorum
Projeye başlamadan önce sürekli olarak okuldan kaçtığını ifade eden 16 yaşındaki Ekrem Kahraman ise, “11 yaşında dahil olduğun projeyle buz hokeyini çok sevdim. Zamanla kendimi geliştirerek altyapıya girdim. Küçükken A takımdaki ağabeylerimizi hayranlıkla izlerdim. Şimdi onlarla birlikte aynı formayı giydiğim için çok mutluyum. Hepsi bize destek oluyor ve kendimizi daha çok geliştiriyoruz. Buz hokeyi bana sadece sportif olarak değil okul hayatımda da başarı getirdi. Bu spora başlamadan önce sürekli okuldan kaçardım. Şimdi derslere ilgim arttı ve özel yaşamımda daha disiplinli olmaya başladım.Yeni hayalim Milli Takım formasını giymek” dedi.

45 çocuğu spora kazandırdı
Buz sporları aracılığıyla çocukların fiziksel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında  “Spora Erişimi Kısıtlı Çocuklara Yönelik Spor Organizasyonu”na başladı. Buz hokeyinin şiddet eğilimli ve hiperaktif çocuklar üzerinde pozitif etkisi olduğu ve bu spor dalında çok başarılı oldukları yönündeki araştırma ve gözlemlere dayanarak yürütülen proje kapsamında, kentin yoksul kesimlerindeki okullarda  taramalar yapıldı. Özellikle ekonomik ve sosyal yönden kısıtlı, okula ve topluma uyum sorunu yaşayan, bazıları şiddet eğilimi gösteren çocuklar tespit edilerek buz hokeyi ile tanışmaları sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi altyapısında, halen bu projeden yetişen 45 çocuk yer alıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv