Hayallerindeki “ barış”ı çizerek mesaj verdiler

  • 0
  • 547
Hayallerindeki “ barış”ı çizerek mesaj verdiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni kurulan Karabağlar Belediyesi Çocuk Meclisi ile belediye meclis üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde hayallerindeki dünyayı birlikte çizerek “barış” mesajı verdiler. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da resim yapan çocukların resimlerini yakından inceledi ve verdiği mesajda barışın önemine vurgu yaptı. Selvitopu, “Gelecekte barışı sağlayacak olan sizlersiniz. Barışın ne kadar önemli olduğunu sizlere ne kadar çok anlatırsak, sizler de savaşa karşı çıkıp barışı korursunuz.” Dedi.

Karabağlar Belediyesi binasında 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliği farklı kılan özellik ise belediye tarafından yeni kurulan çocuk meclisi üyeleri ile belediye meclis üyelerinin birlikte resim yapması oldu. Çocuklar ve meclis üyeleri etkinlikler kapsamında dünya barışı konulu resim çizdiler.

Birlikte resim yaptılar
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da etkinliğe katılarak resim yapan çocukların resimlerini yakından incelerken, bir öğrencinin resim çizmesine yardımcı oldu. Günün,  Dünya Barış Günü olmasının yanı sıra çocuk meclisini de oluşturduklarını belirten Başkan Selvitopu,  “Gelecekte barışı sağlayacak olan bugünün çocuklarına barışın ne kadar önemli olduğunu anlatabilirsek, çocuklarımız da gelecekte barışa sahip çıkıp, savaşa karşı çıkarak yaşamlarını daha rahat sürdürmelerini sağlayabilirler” dedi.

Barış dünya için önemli
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü boşuna söylemediğini ifade eden Başkan Selvitopu,  “Bu sözün anlamı büyük. Mustafa Kemal savaşı hiçbir zaman savunmamıştır. Hiç birimiz de savunmuyoruz. Ancak bazı olaylar dünyada zaman zaman ortaya çıkıyor. Dünyada çıkar grupları, emperyalist güçler insanları birbirine kırdırıyorlar. Lütfen insanlar bunun farkına varsınlar. Barış dünya için önemli, dünyadaki tüm canlılar için önemli. Hep beraber barışı koruyalım.” Dileğinde bulundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv