Hayati tercih

  • 0
  • 628
Yazı Boyutu:

Üniversite sınavları sona erdi, şimdi sıra tercihte. Gençleryaşamlarını şekillendirecek, geri dönüşü zor seçim yapacak. Gediz Üniversitesi,adayları bilgilendirmek için Çankaya ve Seyrek yerleşkelerinde tercih vetanıtım noktaları oluşturdu    

Üniversite hayali kuran gençler için en kritik dönemyaklaştı. Aylarca süren hazırlığın ve sınavların ardından şimdi sırada tercihvar. Açıklanan puanlara göre seçimler yapılacak, hem meslek hem deüniversiteler ve bölümler belirlenecek.Gediz Üniversitesi, adayları ve aileleri bilgilendirmekamacıyla Çankaya ve Seyrek yerleşkelerinde tercih, tanıtım noktaları oluşturdu.Rehberlik uzmanları ve akademisyenler gençlerin sorularına yanıt veriyor, doğrumeslek seçimi yapmaları için onlara ışık tutuyor.

Ayrıca www.gediz.edu.tr adresli internet sitesindende e-destek sağlanıyor. Aday öğrenciler sayfasını tıklayanlar, tercih robotu‘puanmatik’i kullanarak, puanına göre hangi bölümleri kazanabileceğinigörebiliyor. İnternet üzerinden e-destek sistemi aracılığıyla tercihuzmanlarıyla canlı görüşme de gerçekleştirilebiliyor. Konuyla ilgili (0232) 35500 00 numaralı telefondan bilgi alınabilir. 

Bu hatalara düşmeyin
Gediz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı OrhanKeskin, öğrencilerin yaşamlarını doğrudan etkileyecek bir karar vermeaşamasında olduğuna dikkat çekti. Keskin, tercih sırasındaki bir hatanıntelafisi güç kayıplara yol açabileceğini dile getirdi, “Yanlış meslek seçimibir ömür götürür, kişiyi yaşam boyu mutsuzluğa ve başarısızlığa sürükler” dedi.Keskin, en çok yapılan hataları da şöyle sıraladı:- Yetenek ve istekleri tam olarak bilmeden bilinçsizceseçimde bulunmak.- Tercih listesini doldurmak için istek dışı yükseköğretimprogramları yazmak. - Bölümlerin yüzdelik dilimlerini, başarı sırasını vepuanını göz önüne almayarak ölü tercih yapmak.- Bölümlerin özel şartlarına dikkat etmemek, kodlama hatasıyapmak.- Üniversiteleri ve bulundukları şehirleri tam olaraktanımadan tercihte bulunmak.- Üniversite ve bölüm sınırlaması yaparak kazanma şansınıazaltmak.- Vakıf üniversitelerinin burslu ya da burssuzprogramlarının özel koşullarını göz önüne almamak. - ‘Puanım kaybolmasın’ anlayışıyla, girmek istenilenyer yerine, puanın yettiği yeri tercih etmek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli gençler Gripin’le coştu

Öğrenciler bilim ve sanat şenliğinde bir araya geldi

Ege Üniversitesi 69 yaşında

Parsa, son yolculuğuna uğurlandı

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Arşiv