Haydi çocuklar görelim sizi

  • 0
  • 1.709
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı sporcularından İzzettin Kanat, Duygu Çete, Bestami Boz ve Cahit Kılıçarslan, engelli sporcuların katıldığı 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları’nda madalya almak için ter dökecek.
Geçtiğimiz günlerde yapılan 2012 Londra Olimpiyatları’nda yarışan 4 sporcusuyla gururlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 2012 Paralimpik Olimpiyatları’nda yarışmanın heyecanını yaşıyor. 29 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan, engelli sporcuların katıldığı olimpiyatlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından İzzettin Kanat powerlifting branşında (engeli halter), görme engelli sporcu Duygu Çete judo branşında, Bestami Boz tekerlekli sandalye basketbol branşında, Cahit Kılıçarslan ise atletizmde ülkemizi temsil edecek. Paralimpik olimpiyatlarda dünya vitrinine çıkacak olan İzmir’in başarılı sporcuları, bayrağımızı göndere çekmek için yarışacak.
2012 Paralimpik Olimpiyatları, okçuluk, atletizm, bocca, bisiklet, binicilik, futbol, golball, judo, powerlifting, kürek, yelken, atıcılık, yüzme, masa tenisi, voleybol, tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye eskrim, tekerlekli sandalye ragbisi, tekerlekli sandalye tenis ve paralimpik futbol kategorilerinde düzenleniyor.
 
Paralimpik Olimpiyatları nedir?
Paralimpik Olimpiyatları, çeşitli branşlarda engelli sporcuların yarıştığı bir olimpiyat. İngilizce, engelli anlamına gelen ‘paralyzed’ ile ‘olimpic’ kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. 2012 Paralimpik Yaz Oyunları’nın maskotu ise Wenlock ve Mandevilli isimli çelikten yapılmış tek gözlü iki çizgi karakter.
İlk olarak 1948'de İngiltere'de 2.Dünya Savaşı gazilerinin katılımı ile bir spor organizasyonu düzenlenen organizasyon, 4 yıl sonra Hollandalı sporcuların katılımı ile uluslararası kimlik kazandı. Engelli sporcular için olimpik stildeki ilk organizasyon 1960'ta Roma'da düzenlendi. Türkiye, Paralimpik Oyunlarında ilk altın madalyasını 2004 Atina Paralimpik Oyunlarında atıcılık dalında kazandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv