Haydi çocuklar, oynayalım!

  • 0
  • 634
Haydi çocuklar, oynayalım!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü dolayısıyla Polonya’dan getirilen “çocuklar için tasarım” sergisine evsahipliği yapacak.“Haydi Oynayalım” adlı sergi, 31 Ekim-30 Kasım 2014 tarihleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gezilebilecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi, Polonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıldönümü dolayısıyla Adam Mickiewicz Enstitüsü’nün yönettiği Culture. pl (Polonya Kültür Bakanlığı websayfası) tarafından hazırlanan “Haydi Oynayalım! Polonya’dan Çocuklar için Tasarım Sergisi”ne ev sahipliği yapacak. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 31 Ekim 2014 saat 11.00’de kapılarını açacak olan sergide Polonya oyuncakları ile iç tasarım elemanlarının en ilginç örnekleri yer alacak. 30 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, her gün 11.00-18.00 saatleri arasında gezilebiecek.

 

Sergi, oyunla birleşecek

‘Polonya’dan Çocuklar için Tasarım Sergisi’, Culture.pl.'nin küçükler için bu kadar kapsamlı gerçekleştirdiği ilk sergi. Sergiyi gezen İzmirli çocuklar ile aileleri, Polonya oyuncakları ve tasarım objelerini incelerken, Polonya kültürüyle ilgili bilgi sahibi olma fırsatı da yakalayacak.

Çocuklar için tasarım, Polonya'da dinamik biçimde büyüyen bir alan. Ülkede mobilya ve dekoratif aksesuarların yanı sıra, doğal ve organik malzemelerden yapılan geniş bir eğitsel oyuncak yelpazesi de üretiliyor. Tasarımcılar her ayrıntıya büyük önem veriyor ve ürünler çoğu zaman yerel zanaatkarların yardımıyla elde üretiliyor.

“Haydi Oynayalım”  Sergisi, Polonya çocuk tasarımının en ilginç örneklerini çekici bir biçimde sergiliyor. Bir oyunla birleştirilen sergi, çocukları oyuna katılmak ve her ürünü deneyerek keşfetmek için adeta kışkırtıyor. Düzenleyiciler, animatörlerin bir dizi atölye çalışması yürütecekleri, sergilenen ürünlerin her birinin arkasındaki hikayeyi anlatacakları bir oturma odası oluşturuyorlar. Oturma odasının ziyaretçileri Polonya yayıncılarının yayınladıkları güzel illüstrasyonları olan kitapları görebilecek, rahat koltuklarda oturabilecek, Polonya oyunları oynayıp, Baobaby Stüdyo tarafından tasarlanan haritayı boyayabilecek ve yeni oyuncakları deneyebilecek.

 

Tasarım işbirliği yaratacak

Serginin küratörü Ewa Solarz, ilginç bir sunumla bir araya getirilen, özenle seçilen nesnelerin bütün çocukların ve tasarım alanındaki profesyonellerin dikkatini çekeceğini söyledi. Solarz, “Sergi, Polonya ile Türkiye’deki tasarım endüstrileri arasında işbirliği olanağı yaratması açısından da benzersiz bir fırsat. Sergiyle, ziyaretçileri çeşitli interaktif sergiler, workshoplar vasıtasıyla, tasarım dünyasında ve de en önemlisi Polonya Kültürü alanında uzun bir gezintiye çıkaracağız” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv