Haydi İzmirliler oylamaya!

  • 0
  • 1.050
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin 13 yeni yolcu vapuru ile 3 yeni arabalı yolcugemisinin ismi belirlemek için internet üzerinden başlattığı anket büyük ilgigörüyor. İzmir’in yeni gemilerinin isim annesi ya da isim babası olmak istiyorsanız,21 Haziran akşamına kadar devam edecek bu anketi kaçırmayın!  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ninkörfezdeki deniz ulaşımının daha konforlu, daha hızlı ve daha güvenli halegetirmek için sipariş ettiği 15 yolcu gemisinden ilk ikisinin isimleri Çakabeyve Dokuz Eylül olarak belirlenmişti. Karbon kompozit malzemeden yapılanİzmir’in yeni gemilerinden ilk ikisi körfezle buluştu. Sırada 13 gemi ile 3arabalı yolcu gemisi var. Büyükşehir Belediyesi’nin bu 16 gemi ismi içinkatılımcı bir yöntemle başlattığı anket tüm hızıyla devam ediyor.

8 Mayıs tarihinde başlayanankette internet üzerinden online olarak isim önerileri alındı. Gelen bineyakın öneri arasından daha önce başka bir gemiye verilmiş (mevzuat gereğiUlaştırma, Denizcilik Bakanlığı’nda kayıtlı gemi isimleri olamıyor) isimlerleahlak kurallarına aykırı, ticari ya da harf ve yazım hataları bulunan kelimelersistem tarafından elendikten sonra en çok oyu alan 50 ismin oylamasına geçildi.Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi “www.izmir.bel.tr” ile resmi Facebook hesabı“www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel”adresi üzerinden  21 Haziran 2014tarihine kadar devam edecek anket sonucunda en çok oyu olan 16 ismin İzmir’inyeni gemilerine verileceği bildirildi.


Haberin hazırlandığı saatte oylamada ilk 10 sırayı paylaşan isimler şöyleoluştu:
 
1 -1881 -Atatürk 
2 - AhmetPiriştina    
3 - HasanTahsin   
4 -Gezi    
5 - Attilaİlhan    
6- Soma 
7 - GürselAksel    
8 - YalıÇapkını    
9 - DarioMoreno
10 - VahapÖzaltay
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs 1919 Bir Milletin Yeniden Doğuşunu Simgeler

Türkan Saylan, şiir ve müzik dinletisiyle anıldı

Medical Point'te 19 Mayıs Coşkusu!

Kadrolu işçilerde toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Arşiv