Haydi İzmirliler, Zafer Yürüyüşü’ne!

  • 0
  • 618
Yazı Boyutu:

İzmirliler 9 Eylül’ü, bu yıl da tarihi anlam taşıyan “91.Yıl Zafer Yürüyüşü” ile kutlayacak. 43 yıllık aranın ardından geçtiğimiz yılilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe buyıl da binlerce İzmirlinin katılması bekleniyor. “Zafer Yürüyüşü”, 9 EylülPazartesi günü saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak ve CumhuriyetMeydanı’nda son bulacak.


İlk kez 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir’in kurtuluşundan bir yıl sonragerçekleştirilen ve 1969 yılına dek aralıksız süren “Zafer Yürüyüşü” geleneği,bu yıl da devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk Ordusu’nun 9 Eylül1922 günü İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüşe tümİzmirlileri davet ediyor. 9 Eylül Pazartesi günü İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla saat 09.00’da Basmane Karakolu’ndanhareket edecek tarihi yürüyüş kolu, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelikCaddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak.

“Sadece Türk Bayrağı”
Geçtiğimiz yıl 43 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirilen yürüyüşe İzmirlilerbüyük ilgi göstermişi. Bu anlamlı organizasyonu düzenleyen İzmir BüyükşehirBelediyesi, tüm İzmirlileri bu yıl daha büyük bir katılımla ve ellerinde sadeceTürk bayraklarıyla Basmane Karakolu önündeki buluşmaya davet ediyor. BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Twitter hesabından İzmirlilere çağrı yaparak,“9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane Karakolu önünden başlatacağımız 91. YılZafer Yürüyüşü’ne tüm hemşerilerimi bekliyorum. Sadece Türk bayraklarıylabezenmiş ‘Zafer Yürüyüşü’ne güçlü bir katılım, 9 Eylül’ü istismar çabalarına engüzel yanıt olacaktır” dedi.

9 Eylül 1926, İzmir
1923-1969 yılları arasında tarihi güzergahı üzerinde aralıksız süren yürüyüş, oyıllarda büyük katılıma sahne oluyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AhmetPiriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) arşivlerinden çıkan 9 Eylül 1926tarihine ait bir fotoğraf karesi, dönemin coşkusunu yansıtıyor.

İzmir’de festival havası 
9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü etkinlikleri, bu kez önceki yıllardan farklıolarak tek merkez yerine aynı anda farklı noktalardan gerçekleştirilecek vekentte gerçek bir festival havası estirecek. Konserler, yarışmalar, su ve ışıkgösterileri ile birlikte kentin dört bir yanında çeşitli kutlamalargerçekleştirilecek. 9 Eylül gecesi Gündoğdu Meydanı, Bostanlı Rekreasyon Alanı,Göztepe Denizatı Heykeli önü ve Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda aynı anda konserlerdüzenlenecek. Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı üzerinde Türk Yıldızları’nınakrotim gösterisi sergilenecek. Saat 19.00’da gösteri mekanı gökyüzünden denizetaşınacak. Körfezde kano ve yelkenli gösterisi yapılacak. 9 Eylül’le özdeşleyenFener Alayı yürüyüşü saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanıarasında gerçekleştirilecek. Saat 21.00’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmir’in pekçok noktasından izlenebilecek görsel bir şov sunulacak. İzmir Körfezi, superdesi ve ışık gösterileriyle renklenecek. Konserler de yine aynı saattebaşlayacak. Gösterilerin merkezi konumundaki Gündoğdu Meydanı’nda “Manga” grubusahne alacak. Aynı dakikalarda Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda DJ Koray Candemir(Kargo'nun solisti) ve DJ Harun Tekin (Mor ve Ötesi'nin solisti), GöztepeDenizatı Heykeli önünde DJ Berna Öztürk, Bayraklı Rekreasyon Alanı’nda İzmirBüyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası, konser ve sahne şovlarıyla 9 Eylülcoşkusunu doruğa taşıyacak.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv