Hayran bıraktılar

  • 0
  • 880
Yazı Boyutu:

Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nun, hiçbir katılım ücreti almaksızın ikincisini düzenlediği Satranç Şenliği, altı-sekiz yaş grubunda yüzlerce öğrenci ile ailelerini bir araya getirdi. Gün boyu süren şenlikte minikler ‘Şah ve Mat’ diyebilmenin yollarını ararken anne ve babaları da heyecanlı gözlerle onları takip etti. Tüm öğrencilerin madalyalarla ödüllendirildiği etkinlikte konuşan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  “ Satrancın faydaları artık bilimsel olarak da ortaya konmuştur. Çocuklarımızın sonuçtan çok bu süreci yaşamaları  önemliydi.  Bu süreç yavrularımızın ileriki dönemlerinde de önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.
 
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nun,  Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Temsilciliği’nin de desteği ile düzenlediği İkinci Satranç Şenliği, günboyu süren karşılaşmaların ardından muhteşem bir ödül töreni ile sona erdi. Altı-sekiz yaş grubundan 300 öğrencinin katıldığı şenliğe anne ve babalar da büyük ilgi gösterince Fuar Atlas Pavyonu hınca hınç doldu. Öyleki, bini aşkın katılımın olduğu şenlikte yeralmak isteyen birçok ebeveynin bu talebi kontenjanın 300 ile sınırlandırılmasından dolayı geri çevrildi.
 
BİRİ ULUSAL 15 HAKEM TAKİP ETTİ
Sabah saat 10.00’da başlayan ve akşam saat 17.00’ye kadar devam eden şenlikte minikler, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir Temsilciliği’nden biri ulusal düzeyde 15 hakemin takip ettiği karşılaşmalarda minikler zekalarıyla herkesi kendilerine hayran bıraktı. Karşılaşmaları anne ve babaları ise büyük bir heyecanla takip etti.
 
ASLAN: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM OLMAZSA OLMAZ
Ege-koop Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Necati Şentürk’ün sunumuyla gerçekleşen etkinliğin öğleden sonraki bölümüne katılarak, çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen EGE-KOOP Genel Başkanı ve Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Kurucusu Hüseyin Aslan, ödül töreninde yaptığı konuşmada bu tür etkinliklerin önemine işaret etti.  Gelişen dünyada okul öncesi eğitimin öneminin daha da ortaya çıktığını belirten Aslan,  “  İşte bu inançla biz Özel Hüseyin Aslan Anaokulu’nda çocuklarımızı mümkün olabilen en fazla sanat ve spor alanıyla tanıştırıyor, çocuklarımızın farklı sanat ve spor alanlarında deneyimler yaşaması için olanaklar hazırlayarak, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli etken olan zeka kavramının her yönünü doğru şekilde işlemeye çalışıyoruz. “ dedi.
 
EĞİTİM EN ÖNEMLİ AYAĞI BU TÜR ŞENLİKLERDİR
Eğitim aşamalarının en önemli ayaklarından birinin de  kuşkusuz bu tür şenlikler olduğunu, satrancın faydalarının da bilimsel olarak kanıtlandığını kaydeden Aslan, “ Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir, kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Kendine güven duygusu aşılar .  Satrancın yararlarını gösteren bütün bu maddeler, Milli Eğitimin de temel amaçlarındandır. Bu kadar pozitif etkisi olan bir araç kesinlikle bir 'Eğitim aracıdır’dır. Yeryüzünde başka hiçbir araç, bu kadar olumlu davranışların hepsini birden bireylere kazandıramaz.  Tüm bu bilgiler ışığında çocuklarımızın burada yaptıkları satranç maçlarındaki sonuçların değil yaşadıkları sürecin çok daha önemli olduğunu görüyoruz. “ diye konuştu.
 
TÜM ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Aslan konuşmasının ardından çocuklara madalya ve katılım belgelerinden oluşan ödüllerini dağıttı. Minik öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği Aslan, birçok çocuk ile fotoğraf çektirdi, aileleriyle sohbetler yaptı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv