Haziran’da tamam

  • 0
  • 1.094
Haziran’da tamam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

137 yıl önce Türkiye’deki ilk futbol maçına evsahipliğiyapan Bornova, şimdi yeni bir stada kavuşuyor. Büyükşehir ve Bornovabelediyelerinin işbirliğinde yapımı devam eden Doğanlar Stadyumu Haziran ayındatamamlanacak. UEFA standartlarındaki tesiste engellilerin spor karşılaşmalarınırahatlıkla izleyebilmesi için gerekli altyapı düzenlemeleri de olacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesiişbirliğiyle yapılan ‘Bornova Doğanlar Stadyumu’ inşaatı hızla devam ediyor.Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyenve yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sporkompleksinin kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi. BaşkanKocaoğlu, stadyumun hayata geçmesiyle Bornova ilçesinin spor alanında çıtasınıyükselteceğini kaydetti.

Doğanlar Hurdacılar Sitesi’nin karşısındaki 1410, 1412 ve1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen stat, UEFAstandartlarında olacak. Teknik standartlarının yanısıra, Ankara Caddesiüzerindeki Naldöken Kavşağı’ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir’in enönemli spor alanlarından biri olacak Doğanlar Stadyumu’nun yaklaşık 10 milyonliralık maliyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi ortaklaşakarşılıyor. İlk etapta 6 bin 630 seyirci kapasiteli stadın ihtiyaca göre genişletilmesiplanlanıyor. İnşaat seviyesi yüzde 30’lar düzeyinde olan Doğanlar Stadyumu’nunbatı tribünü betonarme inşaatı tamamlandı. Doğu tribününün betonarme imalatıise Eylül ayında bitecek. Betonarme inşaatının tamamlanmasının ardından çatıyaçelik konstrüksiyon çatı kaplama malzemesi döşenecek. Kaba inşaat bittiktensonra tribün koltukları monte edilecek, aydınlatmalar yapılacak, otopark ileçevre ve yol düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Statta engellilerin sporkarşılaşmalarını rahatlıkla izleyebilmesi için gerekli altyapı düzenlemeleri deolacak. Geçtiğimiz Şubat ayında temeli atılan stadyumun 2015 yılının Haziranayında tamamlanması planlanıyor.

 

Futbol Türkiye’de ilk kez Bornova’da oynanmıştı

Tarihçiler, Türkiye’de ilk futbol maçının Bornova çayırlarındaoynandığını belirtiyor. Futbolu ülkemize ilk getirenler, Osmanlıİmparatorluğu’nun belli başlı ticaret limanlarındaki kentlere yerleşenİngilizler olmuş. Osmanlı topraklarında ilk futbol maçının 1875’te Selanik’teoynandığı biliniyor. 1877 yılında ise İzmir’in Bornova çayırlarında futbolmaçlarının yapıldığı tarih kayıtlarında yer alıyor. Bornova semtine yerleşmişve pek çoğu tütün ve pamuk ticaretiyle uğraşan İngiliz aileleri arasındaBornova çayırlarında futbol müsabakaları oynanmaya başlamış. Bu ünlü ailelerarasında Lafontaine’ler, Giraud’lar, Whittall’ler ve Charnuad’lar ön planda yeralıyor. Daha sonra futbol, İngiliz ailelerin İstanbul’a taşınması üzerine1895’te Kadıköy ve Moda’da oynanmaya devam etmiş.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Arşiv