Hedef 2 milyonu aşmak

  • 0
  • 853
Yazı Boyutu:

Türkiye’de yaşanantatsız gelişmelere rağmen turizm sezonundan umutlu olduklarını söyleyen BaşkanTütüncüoğlu, “Öncelikli hedefimiz gecelemede 2 milyon barajını aşmak” dedi.

Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelen turist sayısınıngeçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13 daha fazla olduğu bilgisini verenÇeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, turizm cenneti Çeşme’de de turizmsezonundan umutlu olduklarını söyledi. İlçedeki otel işletmeleri ve esnaf baştaolmak üzere tüm yöre halkının yaz sezonunu iple çektiğini kaydeden Tütüncüoğlu,“Esnafımızın beklediği aylar geldi. Bu sene bir önceki yıla görebeklentilerimiz çok daha yüksek. Çünkü, ‘Çeşme’ markası her geçen gün daha dadeğer kazanıyor. Bu durumun gerçekliğini, ilçeye gelen turist ve yapılangecelemeye sayısı ve ilçemizin rekora koşan emlak değer artışını kanıtlıyor”dedi

 Yüzde 30 artışbekliyoruz
“Dünyada ve ülkemizde yaşanan tatsız olaylara karşın, ilçemizdeki bazıişletmeler bahar aylarından itibaren dolmaya başladı, Mayıs ayında yüzde 80doluluğa ulaştı” diyen Başkan Tütüncüoğlu, 2012 yılında 1 milyon 900 bingeceleme gerçekleşen ilçede öncelikli hedefin 2 milyon barajını aşmak olduğunukaydetti. Fakat gerçek beklentilerinin yüzde 30 artış olduğu bilgisini verenTütüncüoğlu, “2013 yılında ilçemizde gerçekleşen geceleme sayısını 2 milyon 500bine ulaştırmayı amaçlıyoruz. Ülkede yaşanan gelişmelere rağmen bu sene bubeklentimize gerçekleşirse, 2015 yılındaki hedefimiz 5 milyon…” şeklindekonuştu.

Kuzey Avrupa ve OrtaDoğu pazarı
Çeşme’nin en popüler özellikleri olmasına rağmen ilçenin, 3S (Sea, sand,sun) olarak bilinen deniz, kum, güneş üçlüsünden ibaret olmadığı belirtenTütüncüoğlu, “Temiz havası, yeşil dokusu termal kaynakları ve çamur banyosugibi özellikleri de ilçemizi eşsiz bir turizm cennetine olmasını sağlayanözeliklerden sadece birkaçı... Fakat ne yazık ki ilçenin termal kaynaklarınınyeteri kadar kullanılmıyor. İlçedeki 65 otelin kapısına kadar termal suborularını ulaştırıldığı halde bu otellerin yarısından azı bu imkandanfaydalanmayı tercih ediyor. Eğer termal kaynaklar öne çıkarılırsa bu Çeşme’yeKuzey Avrupa ve Orta Doğu pazarında büyük avantaj sağlar. Kış aylarında sıkıntıçekilen ziyaretçi sayısı sorunu çözüme kavuşur” şeklinde konuştu.

20 bin yatak ihtiyacıvar
Çeşme’nin ilçeye gelen turist sayısını artırmak için öncelikli gereksiniminyatak kapasitesi olduğunu vurgulayan Tütüncüoğlu, “Dünyanın en büyük turizmfirmalarıyla ilçemize turist düzenli olarak turist getirmeleri için görüşmeleryürütüyoruz. Fakat yaptığımız tüm görüşmeler yatak kapasitesinin azlığınedeniyle sonuçsuz kalıyor. 30 bin kaliteli yatak talebinde bulunuyorlar kiÇeşme’nin yatak kapasitesi bunun çok altında. En az 20 bin kaliteli yatak ilavesineihtiyacımız var. Çeşme'nin bazı bölgelerinin 21 yıldır bakanlıklarda bekleyenimar planları gelir, yatırımlar gerçekleşirse Çeşme’nin önü açılır. Çeşme dahada yükselir” diye konuştu.   


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv