Hedef : Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına girmek

  • 0
  • 1.660
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi’nin 2012 yılındaki faaliyetleri ve projelerini anlatmak amacıyla “Birikimi Harekete Geçirmek” sloganıyla yapılan toplantı, beşinci kez Ege Üniversitesi Prof. Dr.Yusuf  Vardar MÖTBE Konferans Salonu’nda düzenlendi.Rektör Prof.Dr.Candeğer Yılmaz “Hedef dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına girmek” dedi.
 
Kokteyl ile başlayan toplantıda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “2012 yılının Ege Üniversitesi için çok güzel geçtiğini ifade edebilirim. Başarılı, verimli ve çok güzel bir yıl geçmiştir.” dedi. “Birikimi Harekete Geçirmek” sloganına ek olarak yenilikçilik meselesini de bu slogana eklediğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, Emeği geçen herkese saygı ve sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek konuştu.
 
60 BİN’İN ÜRÜNLERİNİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM
Prof. Dr Candeğer Yılmaz, gerçekleştirdikleri faaliyetlerin yüzdelerle ifade edilmesinin zor olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz 57 yaşında büyük bir çınarız ve o kadar çok şey üretiyoruz ki her bir birimi saatlerce konuşabiliriz. Bu yüzden yüzdelerle yaptıklarımızı ifade etmek mümkün görünmüyor. Çünkü çok fazlalar. 2008 den bu yana bir slogan ile ben sizlere seslendim o da birikimi harekete geçirmekti. Çünkü aday olduğumdan beri EÜ birikimine, gücüne inandım ve inanmaya devam ediyorum. Zaten bu 4,5 yıllık süreçte bu inancımı pek çok delili ile birlikte görmüş olduk. Son iki seneden beri Birikimi Harekete Geçirmeye bir ekleme daha yaptık o da yenilikçilik meselesi. Bizim sadece birikimimizi harekete geçirmemiz değil aynı zamanda yeniliklere doğru yenilikçi bir biçimde yeniden değerlendirme yapmamız gerekmektedir. 2012’nin verilerini,hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimizi sizinle paylaşmak için bu daveti yaptım. Bugün Ege Üniversitesi’nin’nin geldiği nokta hiç şüphesiz bizden öncekilerin başlattıkları, başardıkları ve açtıkları yolun bu süre içerisinde bizler tarafından doldurulmasıdır. 2012 yılının sonuçları EÜ ailesinin birlikte yaptığı sonuçlardır. Ben 60 bini geçen E.Ü ailesinin ürünlerini sizlerle paylaşıyorum”.
 
EGE ÜNİVERSİTESİ BÖLGESEL GÜÇ
 Üniversitelerle ilgili bir değişim yaşandığından bahseden Prof. Dr Yılmaz, “Üniversitelerle ilgili bir değişim var. Yaklaşımlar, anlayışlar, değer yargıları, kurumsal yapılar toplumun her kesiminde var ama bu günümüzde üniversiteler için ayrıcalıklı bir şekilde ortadadır. EÜ Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri ve bölgenin en köklü üniversitesidir.Güçlü bir bölgesel etkisi vardır. EÜ dendiği zaman bölgede çok önemli bir yansımayı elde ediyoruz.Bu yanlızca İzmir’de değil İzmir dışına çıktıgımız her yerde görülüyor. En büyük gücümüzü nitelikli insan gücümüzden alıyoruz. Dinamik ve girişimci bir ünivesiteyiz. Üçüncü kuşak üniversite denen bir anlayışında örneğiyiz. Üniversitelerin bu değişen paradigmalarla sorumululuklarında da değişiklilikler oldu. Bu değişiklikler eğitim öğretimde kalite ile ilgili değişikliklerdir. En hassas oldugumuz konu kamu kaynaklarının kamu yararına dogru kullanımıdır” diye konuştu.
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, EPO ve TPE ile Türkiye üniversitelerinde patent farkındalığı koordinatörlük çalışmaları, EÜ. Fikri Mülkiyet Hakları Politikası, prototip bir ürün geliştirmek, ilaç sanayinde yeni bir ürün oluşturmak, kompozit organ nakli çalışmalarını hızlandırmak, nanoteknolojik tekstil ürünleri çalışmalarımızı hızlandırmak, havacılık teknolojisi konusunda tahribatsız muayenede marka haline gelmek ve iyi tarım uygulamaları gibi hedefleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bizim çalışmalarımız raflarda kalan çalışmalar değil” dedi. Toplantının sonunda Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,”Daha güzel günleri hak eden Ege Üniversitesi’ne başarılar ve şans diliyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” diyerek toplantıyı sonlandırdı.
Toplantıda araştıma projeleri, alt yapı faaliyetleri, bütçe düzenlemeleri ve yapılan yatırımlar ile ilgili konuşan Prof. Dr. Yılmaz, Emeği geçen herkeze saygılarımı, sevgilerimi ve sonsuz teşekkürlerini sunmak istiyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv