Hedefimiz yeni yılda ilk 500’ün daha üst sıralarına çıkabilmek

  • 0
  • 1.550
Yazı Boyutu:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP(Unıversity Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı  tarafından, 2012'de dünyada 8 kuruluşun açıkladığı "En iyi Dünya üniversiteleri listesi"nin karşılaştırmalı raporu yayımlandı. Rapora göre değişik ülkelerin geçen yıl açıkladığı ”en iyi dünya üniversiteleri” sıralamasında, Ege Üniversitesi ilk 500 üniversite içerisinde yer aldı. Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, hedeflerinin 2013 yılında ilk 500 sıralamasında daha üst sıralara çıkmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye’den 10 üniversitenin yer aldığı listenin sıralaması;  ODTÜ, İstanbul, Hacettepe, Ankara, Ege, İTÜ, Bilkent, Gazi, Boğaziçi ve Koç şeklinde oldu. Ege Üniversitesi 2 ayrı sıralama sisteminde de dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasına giren 10 Türk üniversitesinden birisi oldu. 
Sonucu değerlendiren EÜ Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bu açıklama 2013 için bize önemli bir armağan oldu. Üniversitemiz değişik kriterlere göre, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına giren 10 Türk üniversitesinden biri oldu. Ege Üniversitesi ailesi olarak bu başarıya hepimiz birlikte imza attık. Hedefimiz 2013 yılında ilk 500 sıralamasında daha üst sıralara çıkabilmek” dedi.İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv