Hediye Kurt'un başarı hikayesi!

  • 0
  • 636
Hediye Kurt'un başarı hikayesi!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi’nin açtığı okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan 4 çocuk annesi, 31 yaşındaki Hediye Kurt, ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirdi, liseli oldu. 10. sınıfı okuyan Kurt, “Kadınlar okuma-yazma bilmiyorum diye hayıflanmasın. Belediyenin kursları var katılsınlar, öğrensinler. Ardından da dışarıdan okusunlar. Okumaktan hiçbir zaman korkmasınlar. Ben böyle yaptım” dedi. Öte yandan belediyenin açtığı okuma-yazma kursları sayesinde şimdiye kadar 285 kişi sertifika almayı hak etti.  “Bayraklı’da okuma-yazma bilmeyen kalmasın” hedefiyle yola çıkan Bayraklı Belediyesi, 23 mahalledeki 27 semt evinde “okuma-yazma öğrenmek istiyorum” diyenlerin kayıtlarını alıyor. Belli bir sayıya ulaşıldığında ise kurs açılıyor. Kurslarda, kursiyerlerle birebir ilgileniliyor, gerekirse evlerine gidilerek destek veriliyor.  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, son olarak Nafiz Gürman Mahallesi’nde kursiyerlere sertifikalarını verdi.

İSTEDİĞİNİZ ZAMAN KURS AÇALIM
Belediye tarafından açılan okuma-yazma kurslarından şimdiye kadar 285 kişinin mezun olduğuna dikkat çeken Başkan Karabağ, “Bu gerçekten önemli bir rakam. Bu kursu bitirenlerle bir araya geldiğimizde, ‘adeta yeniden doğduk’ diyor. Çevrenizde okuma yazma bilmeyenleri bize yönlendirin. İstedikleri zaman kurs açalım. Dünyanın en kötü şeyi okuma yazma bilmemek. Hediye hanım önemli bir örnek. Kurslarımızda okuma-yazmayı öğrendi. Sonra azmetti ilkokul ve ortaokulu dışarıdan bitirdi. Şimdi liseli. İnsan azmedince her şeyi başarır” dedi.

LİSE BİTİNCE SIRA ÜNİVERSİTEDE!
Açılan kurslar sayesinde okuma-yazma öğrenen, ardından dışarıdan ilkokul ve ortaokulu bitiren, şuanda yine açıktan 10. sınıfı okumaya devam eden dört çocuk annesi Hediye Kurt (31), “Okuyamadım, ‘annem gitme’ dedi. O zaman öyleydi. Kardeşlerim okudu. Belediyenin kursu olduğunu öğrenince hemen başvurdum. Okuma-yazma bilmemek içimde her zaman kaldı. Fırsatı bulunca kaçırmadım. Bitirince komşuların teşviki ile dışarıdan okumaya karar verdim. İlkokul ve ortaokulu bitirdim. Şimdi 10. sınıfı okuyorum. En büyük çocuğum, 9. sınıfta. Ben ondan ileride olduğum için bana yardımcı olamıyorlar. Liseyi bitirince dışarıdan üniversite de okuyabilirim. Çalışınca her şey oluyor” dedi. Semt merkezindeki kadınlara da seslenen Kurt, “Sizin her zaman okumanızı istiyorum. Bundan hiç korkmayın. Her zaman okuyun. Okumak size çok şey kazandırır. Artık sertifikalarını aldınız. Eşiniz sizinle ilgili, ‘eşim cahildir’ demesin. Bunu dedirtmeyin. Benim eşim hiçbir zaman böyle bir şey demedi. Beni teşvik etti. Ben her şeyi sıfırdan başladım. İlkokulu orta okulu hepsini dışarıdan okuyorum. Çok mutluyum. Bayraklı Belediyesinin vermiş olduğu kurstan dolayı sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz fırsatı sunuyor. Bunu herkesin değerlendirmesi gerekiyor.  Hepiniz gençsiniz, lise, üniversite hepsini okuyabilirsiniz. Bunu yapabilirsiniz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv