Hediye saçlar, 2 kıza moral oldu

İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği üyesi Nadide Şele’nin ablası Mesnet Özkurt’un saklayıp biriktirdiği ve peruk yaptırması için Şele’ye hediye ettiği saçları; Bahar Lions ve Ege Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Bölümü iş birliğiyle kanser tedavisi gören 15 ve 16 yaşında iki kız çocuğuna moral oldu.

  • 0
  • 260
Hediye saçlar, 2 kıza moral oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği üyesi Nadide Şele; ablası Mesnet Özkurt’un çok uzun yıllardır her kestirdiğinde saklayıp biriktirdiği ve peruk yaptırması için kendisine hediye ettiği saçları; İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği ve Ege Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Bölümü iş birliğiyle bir projeye dönüşerek kanser tedavisi gören 15 ve 16 yaşında iki kız çocuğuna armağan edilmesi için harekete geçti ve saçları İzmir Peruk sahibi Meryem Keskin’e götürdü. Projeden etkilenen ve kız çocuklarının ölçülerine göre perukları yapan Keskin, hiçbir ücret almadı.


Meryem Keskin, Mesnet Özkurt, Nadide Şele
Ege Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kantar ve İzmir Bahar Lions Kulübü Derneği Başkanı Nurten İşlek, üniversite STK iş birlikteliğinin en güzel örneklerinden birini gerçekleştirerek doktorların operasyonla sağlığına kavuşturdukları, kemoterapi sürecinde saçlarını yitiren iki kız çocuğunu bu peruklarla uzun saçlara kavuşturarak moral desteği sağladılar. Bu projenin diğer kişi ve STK’lara örnek olması, çocuklara psikolojik destek olacak bu hizmetin yaygınlaşması konusunda tavsiyelerini dile getirdiler.
Toplam değeri 44 bin TL olan bağış perukların çocuklara iletilmek üzere teslimi Ege Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Bölümü’nde gerçekleştirildi. Mini törene Dr Eda Ataseven, Lions 118 R Federasyon Başkanı Refik Dinç, Bahar Lions Başkanı Nurten İşlek, Nadide Şele, GGY Esengül Erkan, Vildan Yıldıran ve Şükran Uğur hazır bulundular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvurular başladı

Köyde Şenlik Var

Söz Verdik, 15-0 Yaptık

Kent Konseyleri Bornova’da buluştu

Lozan bir zaferin anıtıdır

İzmir’de karavan parkı sayısı artıyor