Hekim adayları en önemli tercihleri öncesinde bilgilendi

  • 0
  • 814
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, eğitimlerinin son yıllarında olan hekim adaylarına yönelik kariyer günleri düzenledi. Etkinlikte hastanede görev yapan genç doktorlar, hekim adaylarına seçecekleri bölümlerle ilgili yol gösterici bilgiler verdi.
 
Tıp eğitimini sürdüren gençler için önemli karar verme süreçlerinden biri de uzmanlaşmak istedikleri alanın seçimi. Hekim adaylarına yardımcı olması için fakülte yönetimi kariyer günleri etkinlikleri düzenledi. Tıp Fakültesi hastanesinde görev genç uzman doktorlar, hekim adaylarına kariyer planlarıyla ilgili önemli bilgiler ve tavsiyelerde bulunuyor.
Kariyer günlerinde; genel cerrahi, temel tıp, cerrahi tıp, üroloji, kulak- burun- boğaz, göz, acil tıp, dahiliye, çocuk hastalıkları, psikiyatri, fizik tedavi gibi tıp alanının bütün alt dallarından uzman doktorlar bilgi verdi. Konuşmacılar, hekim adaylarına öncelikle çok istedikleri bölümü tercih etmeleri öğüdünde bulundular. Ayrıca, çalışma koşulları, nöbet düzenleri, maddi getirileri, gerek İzmir’de gerekse Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki şartlar gibi genel bilgilendirmelerin yanı sıra, her dalı temsil eden uzman doktorlar kendi alanlarıyla ilgili gereklilikleri de doktor adaylarına anlattı.
 
İZMİR(Ege Ajans/ Fatih Mercimek-Filiz Öktem)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv