Hekimliğe ilk adım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyip ‘Tıbbiyeli Yemini’ ederek hekimlik yolunda ilk adımı attı.

  • 0
  • 636
Hekimliğe ilk adım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitime başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyip ‘Tıbbiyeli Yemini’ ederek hekimlik yolunda ilk adımı attı. Törende konuşan İEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, Kovid-19 ile mücadelede aşının önemine dikkat çekerek, “Aşı, bilimin başarısıdır ve gerçektir. Bu başarı öyküsüne katkı sunan tüm bilim insanlarına minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimize umut oldular, var olsunlar” dedi.

İEÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni, üniversite kampüsünde bulunan amfitiyatroda gerçekleştirildi. Üniversitenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan törene İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İEÜ Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu, İEÜ Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Orhan Satılmaz, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Önder Limon, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilgün Söylemezoğlu, akademisyenler ve davetliler katıldı.

80 öğrencinin yer aldığı törende, çocuklarını beyaz önlükle ilk kez gören veliler büyük heyecan yaşadı. İki kurumu anlatan özel filmin de ziyaretçilere izletildiği törende, İEÜ Tıp Fakültesi’ne bu yıl en yüksek puanla yerleşen Berkay Saraçoğlu ve Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Batuhan Çiftçi de konuşma gerçekleştirdi. 

GÜÇLENDİK, DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ
Törende öğrencilere ve ailelere seslenen Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar, “Üniversiteler, bulundukları toplumun teknik, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişimine katkıda bulunur. Toplumun değişim ve gelişmesinde kaldıraç görevi yapar. Üniversitemiz de bu hedef ve vizyonla ilerliyor. Gelişimini hızla sürdürerek sayılı bilim merkezleri arasına giren üniversitemiz, 20’nci yılında yaklaşık 20 bin mezuna ulaştı. Yüzde 97.68’lik doluluk oranıyla Türkiye’de en çok tercih edilen ilk 6 vakıf üniversitesi arasındayız. Medical Park Hastanesi ile yaptığımız afiliasyon bizleri daha da güçlendirdi. Hastanemiz; güçlü altyapısı, yüksek nitelikli insan kaynağı ile ülkemizin önde gelen sağlık kuruluşları arasında yer alıyor. Birlikte güçlendik, daha da güçleneceğiz” dedi.

EĞİTİMDE REFERANS HASTANE
İEÜ Medical Park Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Önder Limon, hastane bünyesinde uygulamalı ve pratik eğitimlerine başlayan öğrencilerden olumlu dönüşler aldıklarını söyleyerek, “Öğrencilerimiz, hastanemizde son teknolojiye sahip medikal cihazlarla, alanında uzman deneyimli hekimler eşliğinde usta-çırak eğitimi görüyor. Bilgiye hızlı erişme imkânı buldukları hastanemizde, hekimlerimizin peşini bir an olsun bırakmıyorlar. Yönetim olarak da her sorununuzla yakından ilgileniyor, sizlerin en iyi şekilde eğitim alması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir okul gibi görmenizi umduğumuz hastanemizi, geleceğin hekimleri sizler için konforlu bir eğitim-öğretim yuvası haline getirdik. Eğitimde referans hastane olma çabasıyla çıktığımız bu heyecan verici yolda, gelişimimizi öğrencilerimizin katkılarıyla günbegün sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AŞI SAYESİNDE OLDU
Dekan Prof. Dr. Abacıoğlu ise fakülte olarak iyi bir tıp eğitimi vermek üzere çıktıkları yolculuğu güçlenerek sürdürdüklerini belirtti. Prof. Dr. Abacıoğlu, “Geçtiğimiz yıl törenimizi çevrim içi yapmıştık. Bu sene ise önlemleri alarak yüz yüze gerçekleştirdik. Bunu mümkün kılan en önemli etken ise aşılanmış olmamız. Aşı, bilimin başarısıdır ve gerçektir. Bu başarı öyküsüne katkı sunan tüm bilim insanlarına minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. İki Türk asıllı hekim Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e, bizleri gururlandırdıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Hepimize umut oldular, var olsunlar” dedi.

BİLGELİK YOLCULUĞU
Öğrencilere yönelik önemli mesajlar veren Prof. Dr. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilim insanları; iklim krizi, kirlilik, biyoçeşitliliğin kaybı gibi devasa sorunlarla uğraşıyor. Sorunlar ve dünya değiştikçe, tıp da değişiyor. Sizler değişimin liderleri olacaksınız. Toplumu bilgilendirmek ve değişen dünyada onların öğretmenlerinden biri olmak zorundasınız. Karamsarlığa kapılmadan; Özlem Türeci, Uğur Şahin ve Aziz Sancar gibi umut olacak, karanlığa bir mum ışığı yakacaksınız. Sizler, yıldızların sırlarını keşfedecek, insanların ızdırabını dindireceksiniz. Usanmadan anlamaya çalışmak, bıkmadan öğrenmek, bilginizin yetmediği yerde sınırlarınızı bilmek, belirsizliklerle yaşayabilmek ve sağduyulu olmak bilgeliktir. Hekimlik, bilgelik yolunda bir yolculuktur. Yolunuz açık olsun.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa’dan saygın ödül

İzmirli Liseliler İyilik Hareketi Başlattı

İletişimde Minik Adımlar

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy

Kuruluşunun 84.yılında Yukarıköy’de konuşuldu

Müziğin iyileştirici gücü

Arşiv