Hekimoğlu Operası İlk Kez İzmir’de 

Tolga Taviş’in bestelediği Hekimoğlu operası İzmir prömiyeri ile Elhamra sahnesinde sanatseverlerle buluştu.

  • 0
  • 971
Hekimoğlu Operası İlk Kez İzmir’de 
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tolga Taviş’in bestelediği Hekimoğlu operası İzmir prömiyeri ile Elhamra sahnesinde sanatseverlerle buluştu.
Ulusal opera repertuvarımızda önemli bir yeri olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan bir eşkıya öyküsünün anlatıldığı iki perdelik Hekimoğlu operası ilgi ve beğeniyle izlendi. Librettosu Bertan Rona tarafından yazılan, orkestra şefliğini eserin bestecisi Tolga Taviş ile Tulio Gagliardo dönüşümlü olarak üstlendiği eseri Figen Ayhan Karakelle sahneye koyarken, Çağda Çitkaya dekor tasarımını, Gizem Betil kostüm tasarımını, Müfit Özbek ise ışık tasarımını üstlenirken koroyu ise Ahmet Kahyaoğlu hazırladı.

Oben Bostancı, Bilal Doğan, Serkan Taylan, Sevinç Demirağ, Filiz Güneş, Derya Gürlük, Doğukan Özkan, Teyfik Rodos, Nurgün Baburhan, Başak Karataş, Evrim Özülgen, Nejat Beğde, Eray Kocatürk, Murat Duyan, Cihan Özmen, Mehmet Alp Özkazanç, Kaner Sümer, Sühan Arslan ve Gökhan Varkan’ın solist olarak görev aldığı Hekimoğlu bir Karadeniz köyünde geçmektedir.
Küçük yaşta babası öldürülmüş olan Hekimoğlu İbrahim, Sefer Ağa’nın koruması altında büyümüştür. Hekimoğlu küçükken fark etmese de köydeki dedikodularda; Hekimoğlu İbrahim’in babasının Sefer Ağa tarafından öldürtüldüğü dilden dile dolaşmaktadır. İbrahim büyüyünce bu dedikodulardan rahatsız olmasına rağmen, Sefer Ağa’nın kızı Narin’le olan gönül bağı nedeniyle rahatsızlığını gizlemeyi yeğler.  
Hekimoğlu operası, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 14, 16,18 Mart 4, 6, 20, 22 Nisan tarihlerinde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv