Hekimoğlu Operası Yeniden İzmir’de

Tolga Taviş’in bestelediği Hekimoğlu operası 11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 20.00’de Elhamra sahnesinde yeniden sanatseverlerle buluşuyor. 

  • 0
  • 592
Hekimoğlu Operası Yeniden İzmir’de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tolga Taviş’in bestelediği Hekimoğlu operası 11 Ocak 2018 Perşembe günü saat 20.00’de Elhamra sahnesinde yeniden sanatseverlerle buluşuyor. 
Ulusal opera repertuvarımızda önemli bir yeri olan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan bir eşkıya öyküsünün anlatıldığı Hekimoğlu operası, destansı diliyle ve o dönemin toplumsal yapısını öne çıkaran kostüm ve dekorları ile bizden bir eser.
Librettosu Bertan Rona tarafından yazılan iki perdelik eserin orkestra şefliğini eserin bestecisi Tolga Taviş ile Tulio Gagliardo dönüşümlü olarak üstleniyorlar.
Sahneye Koyan: Figen Ayhan Karakelle
Dekor Tasarım:  Çağda Çitkaya
Kostüm Tasarım: Gizem Betil
Koroyu Ahmet Kahyaoğlu hazırladı.                      
Işık Tasarım: H.Oktay Kanca – Atalay Çınar
Solistler; Hekimoğlu Oben Bostancı, Serkan Taylan, Narin Sevinç Demirağ, Filiz Güneş, Derya Gürlük, Dadyan Efendi Doğukan Özkan, Teyfik Rodos, Esma Ana Nurgün Baburhan, Başak Karataş, Evrim Özülgen, Sefer Ağa Nejat Beğde, Eray Kocatürk, Muhtar Murat Duyan, Cihan Özmen, A.Osman Mehmet Alp Özkazanç, Kaner Sümer, Mümtaz Suhan Arslan ve Gökhan Varkan dönüşümlü olarak paylaşıyorlar.

Bir Karadeniz köyünde; küçük yaşta babası öldürülmüş olan Hekimoğlu İbrahim, Sefer Ağa’nın koruması altında büyümüştür. Hekimoğlu küçükken fark etmese de köydeki dedikodularda; Hekimoğlu İbrahim’in babasının Sefer Ağa tarafından öldürtüldüğü dilden dile dolaşmaktadır. İbrahim büyüyünce bu dedikodulardan rahatsız olmasına rağmen, Sefer Ağa’nın kızı Narin’le olan gönül bağı nedeniyle rahatsızlığını gizlemeyi yeğler…  

14 Mart 2017 tarihinde İzmir prömiyeri gerçekleştirilen Hekimoğlu operası İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 11,13 Ocak 13,15 Şubat ve 6,8 Mart tarihlerinde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv