Hem anne hem şampiyon!

  • 0
  • 889
Hem anne hem şampiyon!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şampiyon karateci Nezahat Aksu, 2005 yılında ara verdiği sporculuk yaşamına anne olarak yeniden döndü. Minderde fırtına gibi esen Aksu, rakiplerinin korkulu rüyası olarak adını yazdırdığı Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası’nda Kadınlar Kumite +68 kilo finalinde Meltem Hocaoğlu’na şanssız bir şekilde yenilerek Türkiye ikincisi oldu.
 
Karate Federasyonu Örnek Başarı Olarak Gösterdi  
Dikili Belediye Spor’un Karate Siyah Kuşak 4. Dan 3. Kademe Kıdemli Antrenörü Nezahat Aksu eşinin verdiği destekle yeniden sporculuğa dönme kararı alarak, Tekirdağ’da gerçekleştirilen Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası’nda Kadınlar Kumite +68 kilo müsabakalarına katıldı. Yapılan müsabakalarda müthiş başarılar göstererek adını finale yazdırdı. Finalde son iki yılın şampiyonu güçlü rakibi Meltem Hocaoğlu’na 3-1 yenilerek ikinci olan Aksu’nun elde ettiği bu başarı Türkiye Karate Federasyonu tarafından da örnek başarı olarak gösterildi.
 
Kariyeri Şampiyonluklarla Dolu
Sporculuk kariyeri başarılarla dolu olan, Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu Nezahat Aksu, 1995 yılında başlayıp 2005 yılına kadar devam eden sporculuk kariyerinde aralarında Türkiye şampiyonlukları, Balkan Şampiyonlukları ve Avrupa dereceleri olmak üzere 43 madalyası var. Şimdiki hedefinin önce Avrupa ardında da Dünya Şampiyonası’nda dereceye girmek olduğunu belirten Aksu, ‘Bu daha başlangıç, daha büyük başarılara imza atmak için aralıksız çalışıyorum. Bunu da gerçekleştireceğim’ dedi.
 
Aksu: Hedefim Dünya Şampiyonluğu
Aksu, sporculuğa eşinin verdiği büyük destekle yeniden döndüğünün altını çizerek,  ‘Çeşitli sebeplerden dolayı başarılarla dolu sporculuk yaşamına ara vererek antrenörlüğe başlamıştım. Kızımın dünyaya gelmesinin ardından, birçok arkadaşım sen artık sporu tamamen bırakırsın dediği bir dönemde eşimin verdiği destekle yarım kalan sporculuk hayatına yeniden döndüm. Bu kararımda yarım kalan hedeflerime ulaşmak için kendime, eşime ve evladıma söz verdim. Bu sözüm netti. Şampiyonluklarıma dünya şampiyonluğunu da eklemekti. Dünya şampiyonasında podyuma çıkma hayalimi gerçekleştirmek için şuan da çalışmalarımı hızlandırmış durumdayım. Antrenörlüğü bırakmadan kişisel idmanlarıma devam edeceğim. Dikili Belediye Spor’daki minik öğrencilerime karateyi öğretirken aynı zamanda şampiyonalara hazırlanacağım.  Bu çalışma programına göre antrenmanlarıma devam ediyorum. Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası’nda elde ettiğim Türkiye ikinciliği benim için moral oldu ama bu daha başlangıç. Benim asıl hedefim Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanmak" diye konuştu.
 
Dikili Belediyesi’nden Tam Destek
Dikili Belediyesi Spor Koordinatörü Murat Durak da Karate hocaları Nezahat Aksu’nun hayatının aslında bir başarı hikayesi olduğunu ve onun tekrardan sporculuk yaşamına dönmesine çok sevindiklerini söyledi. Aksu’nun başarılı bir antrenör olduğu gibi çok başarılı bir sporcu olduğunu ve ondan şampiyonluklar beklediklerini aktaran Durak, Aksu’nun hedeflerine ulaşması için belediye olarak tam destek vereceklerini kaydetti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv