Hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar

  • 0
  • 1.653
Yazı Boyutu:

Konaklı çocuklar kentin mimari özelliğini, yapılarını eğlenerek öğreniyor.  Konak Belediyesi ile İzmir Mimarlar Odası Çocuk Mimarlık Komisyonu işbirliğinde ilkokul çocukları kentlerin kültürel mimarisi hakkında bilgilendiriliyorlar.
 
Projenin sorumlusu Mimar Hikmet Sivri Gökmen, amaçlarının çocukları yaşadıkları kentin yapılarına karşı farkındalıklarını sağlamak ve kullanım kültürünü vermek olduğunu söyledi. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi fuayesinde gerçekleştirilen çalışmaya Seyfi Gülmezoğlu İlkokul 4. sınıf öğrencileri katıldı. Gün boyu süren etkinlikte çocuklara  İzmir ağırlıkta olmak üzere Türkiye’deki tarihi binalar ve kentlerin sembol yapıları tanıtıldı. Kent kültürü konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmanın sonunda çocuklar İzmir’deki Asansör Sokağı’nın maketini hazırladılar. Evlerin ön cepheleri ile sokak objelerini resmeden minikler yaptıkları resimlerle sokağı canlandırmaya çalıştılar.
 
Kenti yakından tanıyorlar
Genç mimarlardan oluşan ekip, ilkokul ve belediyeler ile işbirliğinde bulunarak miniklere yaşadıkları kenti, yapılarını daha yakından tanıtmak için çalışmalara devam edeceklerini söylediler.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile İzmir Mimarlar Odası ile böyle bir çalışma yapmaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Ağaç yaşken eğilir, o nedenle yaşadıkları kenti ve değerlerini, tarihi yapılarını, özelliklerini küçük yaşta öğrenen çocukların bu değerlere ilerde daha bilinçli yaklaşacaklarına, koruyacaklarına inanıyorum. Ayrıca geçmiş ve günümüzde uygulanan mimari farklılıkları da yakından öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Eğlenerek yeni bir şeyler öğrenen çocuklar farklı bir gün geçirmiş oluyor. Belediye olarak rehber eşliğinde kültür gezileri düzenliyoruz. Böylece çocuklarımız yaşadıkları kenti ve özelliklerini gezerek, görerek, dokunarak daha yakından öğreniyor” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ebelik Haftası ve Dünya Ebeler Günü kutlandı

İznik Roma Tiyatrosu’nu turizme kazandırdı

Kadınların güçlendirilmesine yönelik proje

İzmir Ekonomili gençler Emirates’in konuğu oldu

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

Arşiv