Hemşirelerin sorumlulukları arttı

  • 0
  • 802
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde Türk Hemşireler Derneği ve Hemşire Hizmetleri Yönetimi’nin katkılarıyla hazırlanan ‘Değişen mevzuat ve sağlık hizmetleri yapılanması hemşirenin sorumluluğunu nasıl etkiliyor?’ konulu panel gerçekleştirildi.
        
Moderatörler; EÜTF Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Yük. Hem. Vildan Tanıl ve Türk Hemşireler Başkanı Uzm. Hem. Süheyla Nergiz’in konuşmalarıyla panel başladı.
Yük. Hem. Deniz Karadeniz, ‘Ne oldu, Ne Olacağız?’ konulu sunumunda geçmişten günümüze var olan yasa ve yönetmeliklerin hemşirelere etkilerinden söz ederek, hemşirelere gereken önemin günümüzde verilmediğini ve bunun çözümünün meslek örgütü oluşturulması olduğunu vurguladı. Karadeniz, konuşmasını Behçet Necatigil’in ‘Vazgeçme’ adlı dörtlüğüyle sonlandırdı.
Prof. Dr. Ekin Özgür Aktaş “İlgili Mevzuat Değişikliği, Uzmanlaşma Hemşirelik Hizmetlerini Nasıl Etkiliyor’ konulu sunumunda, adına yönetmelik çıkarılan tek mesleğin hemşirelik olduğuna ve hemşireliğin gelişmesinin yakın bir tarihte olacağına değindi.
Uzm. Hem. Berrin Kaya ise “Son Yıllarda Hemşirelikte Yaşanan Sıkıntılar Neler?” konulu sunumunda; çalışma şartlarının iyileştirilmediğinden dolayı zor koşullarda çalışan hemşirelerin erken yaşta emekli olduklarını, hastane tarafından hemşireye yüklenen sorumlulukların arttığından bahsetti.(İZMİR(Ege Ajans/ Meltem Oruz- Sibel Dursan- Yonca Biber)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv