Hep Beraber Varız

  • 0
  • 647
Hep Beraber Varız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Buca’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Üzerine ‘Hep Beraber Varız’ yazılı tişört giyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelli hemşerileri ile birlikte farkındalık yaratmak adına düzenlenen yürüyüşe katıldı, futbol, basketbol, tenis ve boccia oynadı.
Engelliler Haftası etkinlikleri, farkındalık yaratmak adına düzenlenen yürüyüş ile başladı. Forbes Caddesi’nde başlayan yürüyüşe önderlik eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelli vatandaşlar ile birlikte, ‘Ayrımcılık değil hakkımızı istiyoruz’ diyerek, destek verdi.

Yürüyüşe Başkan Piriştina’nın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili adayları Ali Hıdır Uludağ ve Muhsin Kurt, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. Üzerlerine ‘Hep beraber varız’ ve ‘Bende varım’ yazılı tişört giyen korteje, esnaf ve vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.

El emekleri çok beğenildi
Başkan Piriştina ile beraberinde ki kortej yürüyüşün ardından Şirinyer Engelli Merkezi’nde engelli vatandaşlar tarafından yapılan resim ve el işlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergide, engelli vatandaşların el emekleriyle hazırladıkları ürünlerden satın alan Piriştina, aldığı ürünleri vatandaşlara hediye etti. 

Engelleri sporla kaldırdılar
Engelliler Haftası etkinlikleri Şirinyer halı sahasında eğlenceli oyunlar ile devam etti. Başkan Piriştina, engelli hemşerileri ile birlikte halı saha içerisinde kurulan spor alanında futbol, basketbol, tenis ve boccia oynadı. Bucalı engelli vatandaşlar düzenlenen etkinlikler ile engelsiz bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor

Hükümetimizin alacağı her tedbirin ihracatı destekler nitelikte olması gerekmektedir

Tarımın güçlü yarınlarına inanıyoruz

Kamuda Tasarruf Paketi Değerlendirmesi

Bu paket ilk adım olarak görülmeli

Arşiv