HER KULAÇ DENİZE BİR NEFES

  • 0
  • 1.619
Yazı Boyutu:

Engelli Milli Sporcu Kemal Özdemir, 1969 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından sol kolunu kaybetti. Özdemir, denizlerin kirliliğine dikkat çekmek ve engellilerin su sporuna ilgisini artırmak amacıyla Güzelbahçe’de tekneden denize atlayarak yüzecek.   
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi Türkiye denizlerinin kirliliğine dikkat çekmek amacıyla “Her Kulaç Denize Bir nefes” isimli projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Güzelbahçe açıklarında tekneden yüzmek için denize atlayarak deniz kirliliğine karşı mücadele verecek.
 
DTO İzmir ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, Kemal Özdemir’in deniz kirliliği ile mücadeleye destek vermek ve engellilerin su sporuna ilgisini artırmak amacıyla Türkiye’nin kıyı şeridi bölgelerinden beş ana noktada toplam 10 kilometre yüzmeyi hedeflediğini söyledi.
Projenin ilk ayağının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ve yerel yöneticilerinin izni ile 10 Ağustos 2012 tarihinde İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirildiğini vurgulayan Dologh, projenin ikinci ayağının, Kemal Özdemir’in 21 Eylül Cuma günü Güzelbahçe Vapur İskelesi’nin yanında tekneden denize atlamasıyla başlayacağını anlattı.
 
Dologh ayrıca, “Her kulaç Denize Bir Nefes” etkinliği ile paralel olarak, dünya denizlerinde yapılmakta olan “Uluslararası Kıyı Temizliği Günü” çalışmasının gerçekleştirileceğini, ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımlarıyla Güzelbahçe’de kıyı temizliğinin de yapılacağını sözlerine ekledi.
 
KEMAL ÖZDEMİR KİMDİR?
1960 yılında Zonguldak’ta doğdu. 1969 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu sol kolunu kaybetti. Dokuz yaşında atletizmle tanışan Özdemir, 1981 yılında “Türkiye Atletizm Pist Şampiyonası” yla profesyonel atletizm hayatına başladı. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nden 1998 yılında mezun oldu. Özdemir, halen aktif olarak spor yaşantısına devam etmekte ve atletizm koçluğu yapmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv