Her Odasında Ayrı Bir Hikaye: Monrêve Alaçatı

Eğlencenin merkezinde huzuru vaadeden, her odasında ayrı bir hikayesi olan, sanatla iç içe bir otel, Monrêve Alaçatı açıldı.

  • 0
  • 4.698
Her Odasında Ayrı Bir Hikaye: Monrêve Alaçatı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eğlencenin merkezinde huzuru vaadeden, her odasında ayrı bir hikayesi olan, sanatla iç içe bir otel, Monrêve Alaçatı açıldı. 

 
Dört farklı konseptte 16 odası bulunan Monrêve, sanat odaklı dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Monrêve, Alaçatı’da eğlencenin tam merkezinde ancak kalabalığın ve telaşın uzağında huzurlu bir tatil için en uygun adres. Fransızca’da “Benim Hayalim” anlamına gelen Monrêve, Lucien Arkas ve nişanlısı Merve Sakallı’nın birlikte açtıkları otelin adı, ortak bir hayalin ürünü…  
Ege ve Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini misafirlerine sunan Monrêve Restaurant‘ın özel tatlarına, Lucien Arkas Bağları’nın şarapları eşlik ediyor. Otelin en önemli özelliklerinden biri de otel misafirlerine sunulan yedi yıldızlı konsiyerj hizmeti.  Yakın çevre için günlük kültürel ve gastronomik turlardan özel tenis ya da yelken eğitimine, plaj rezervasyonundan havaalanı transferine kadar her ihtiyaca cevap verecek şekilde hazırlanmış.
27 Mayıs Cuma günü İzmir iş dünyası ve özel misafirlere kapısını açan otel, haziran ayı itibariyle yaz-kış açık olacak, yıl boyu Alaçatı’da misafirlerini kabul edecek.













 
 
Lucien Arkas-Merve Sakallı, Timur Tekbaş
Diane Arcas Göçmez- Onur Göçmez
Denis Filidis-Claire Arkas Filidis Meral - Mustafa Zaim
Her Odasında Ayrı Bir Hikâye Saklı
Otel girişinde sizi Ay Tanrıçası Selena’nın bronz heykelinin karşıladığı otel, dünyaca ünlü birçok sanatçının eserlerinden oluşan Arkas Koleksiyonu’nun seçkin eserlerinin reprodüksiyonlarıyla zenginleştirilmiş.
Dört farklı konseptte tasarlanan 16 odada birbirinden farklı hikayeler var. Dört metre uzunluğa kadar çıkan yatak başları ve rölyefleriyle diğer odalardan ayrılan bu odalar mermer şömineleriyle şık bir tasarıma sahip Concensus odalardan birinde Arkas Koleksiyonu'na ait Albert Aublet’in “Selena Tablosu”ndan esinlenerek Heykeltıraş Timur Tekbaş tarafından yapılmış "ay kız" rölyefi de bulunuyor.

Antik çağda, Büyük Menderes nehrinin tanrı olduğuna inanan insanlar tarafından nehir tanrısına verilen ad olan "Meandros", Monrêve Alaçatı’da dört odaya ismini verirken, yüksek sütunlu oda tasarımına ilham kaynağı oluyor. Yine Arkas Koleksiyonu'ndan seçilen özel eserler asma yaprakları, dağ laleleri, bahar dalları

ve leylaklarla duvarları süslerken, unutulmaya yüz tutmuş eski bir Osmanlı sanatı olan Kat'ı sanatı, sanatçı Olcay Kahraman’ın işlemesiyle odada ayna kenarlarından sarkarak kompozisyonu bütünlüyor.

Temel - Bengi Şen, Berna- Deniz Sipahi
Eski İzmir kıyı şeridindeki yalı bahçelerinden esinlenen Smyrna odaları özel tasarım mobilyalarla döşenirken, temaya uygun dış cephe lantern tarzı aydınlatmalar bu odalar için hazırlanmış. Smyrna odalarında Arkas Koleksiyonu'ndan seçilen eserler tablo olarak duvarları süslüyor. Eserlerin kadın karakterlerinin mavi temalı aksesuarları ise havayı tamamlıyor.  
Monrêve Alaçatı’da bir diğer hikâyeyi de Antre odalar anlatıyor. Antre odalarında, Arkas Koleksiyonu'nun doğa manzaralarından seçilmiş tabloları, duvar kâğıdı olarak kullanılırken her odada ayrı bir eserin sureti var. 2,5 metre yüksekliğindeki ağaç figürü, yatak başı mobilyası olarak tasarlanmış masif çitler ile bütünleşiyor. Doğa temasının baskın olduğu Antre odalar, bahar dalı konseptiyle aydınlatılırken, makyaj aynaları gün batımı formunu anımsatıyor.

Menüde “Her Şey Zamanında Güzel”
Monrêve Alaçatı’nın misafirleri, Ege ve Alaçatı lezzetleriyle oluşturduğu eşsiz kahvaltıyla başladıkları günü, Akdeniz ve Ege mutfağının yanı sıra mevsime özel menüsüyle damaklarda yer edecek Monrêve Restaurant’ta bitiriyor. Lucien Arkas Bağları’nın

benzersiz aromalara sahip ödüllü şarapları ise seçilen lezzetlerin en değerli eşlikçisi oluyor. Bu lezzetleri yerinde deneyimlemek isteyenlerse Arkas Turizm’in düzenlediği Ege’nin toprağını, suyunu iklimini; özen, sevgi ve sabırla harmanlayarak kendi özgü lezzetlerini yaratan Lucien Arkas Bağları turlarına katılabiliyor. Monrêve Restaurant’ta deneyimler sadece yemekle sınırlı değil, Sevgililer Günü’nden En Uzun Gece etkinliğine, Deniz Mahsulleri Haftası’ndan Şarap Tadım Günleri’ne birçok etkinlikle misafirlerine unutulmaz anılar yaşatacak restoran ayrıca canlı müzik akşamları ve Caz Gecesi ile kulaklara hitap ediyor.

Denis Filidis, Merve Sakallı, Claire Arkas Filidis, Bernard Arkas, Lucien Arkas, Diane Arcas Göçmez-Onur Göçmez
7 Yıldızlı Konsiyerj 
Monrêve Alaçatı Konsiyerj; tarihi ve gastronomik günlük turlar, spor etkinlikleri, anlaşmalı plaj rezervasyonu, araç kiralama ve havalimanı transferi gibi birçok hizmetiyle misafirlerine özel çözümler sunuyor. Otel konukları, Arkas Turizm’in düzenlediği günlük veya kişiye özel turlarla bölgede yaşamış uygarlıkların tarihine göz atabiliyor ya da Arkas Çeşme Yelken ile gençler ders alırken, sörf, tenis veya yelkenle sağlıklı yaşamın peşinde koşabiliyor. Çeşme denizinin tadını çıkarmak isteyenler ise seçkin plajlarında ve restoranlarında öncelikli rezervasyon imkânı ile birbirinden hoş mekanlarda vakit geçirebiliyor.
Ayrıca arzu edenler, otelde gördükleri tabloların asıllarını Arkas Sanat Urla’da sürekli ve Alsancak’ta Arkas Sanat Merkezi’ndeki süreli sergilerde ziyaret edebiliyor.

Monrêve Alaçatı’da unutulmaz bir tatil deneyimi için rezervasyonlar başladı.
Bilgi ve Rezervasyon için 444 9 777.
Adres: Alaçatı Mah. 11071 Sok. No:4 Alaçatı-Çeşme İzmir

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv